Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Subotić tvrdi da je dostavio sudu dokaze o korupciji bivše vlade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2010.

Izvor: Danas

Subotić tvrdi da je dostavio sudu dokaze o korupciji bivše vlade


Beograd - Stanko Subotić Cane tvrdi da poseduje dokaze o korumpiranosti saradnika bivšeg premijera, lidera DSS Vojislava Koštunice i da ih je predao specijalnom tužilaštvu.

Subotić je, reagujući na demanti DSS, ostao pri tvrdnji da je optužnica protiv njega podignuta zato što nije želeo da odustane od kupovine Novosti i ponovio da su glavne osobe u pregovorima oko kupovine te kompanije bile Dejan Mihajlov, generalni sekretar Vlade Premijera Vojislava Koštunice i njegov kum Dragi Mićović.

"Iz tog razloga je i u ugovor, na insistiranje (Milana) Beka i (Miroslava) Miškovića ubačeno da će sve nesporazume rešavati Dragi Mićović iz Berana! Jedina kvalifikacija Mićovića za ovaj posao je ta, što je bio kum Dejana Mihajlova! Kopiju tog ugovora sam predao tužiocu", naveo je Subotić u saopštenju dostavljenom medijima.

"Ako Beko i Mišković nisu bili povezani sa Vladom DSS-a i ministrima i dogovarali privatizacije, kako je direktor Novosti, Manojlo Vukotić znao tri meseca unapred ko će biti kupac akcija, kad jednog dana izađu na berzu i zašto je ministar Bubalo svoju javnu izjavu da je za privatizaciju Novosti najbolji 'tender', porekao naglom odlukom Vlade, dan pred zakazivanje", pita se Subotić.

Subotić navodi da je Dejan Mihajlov bio u njegovom hotelu na Svetom Stefanu, sa kumom Dragim Mićovićem "u vreme privatizacije Novosti, najmanje deset puta". "Šta je on kao najpoverljiviji čovek Vojislava Koštunice tražio i zašto se besplatno provodio i gostio u mom hotelu, baš u vreme privatizacije Novosti, ako sa tim poslom nije imao veze, kao što nemušto saopštavaju iz DSS-a", upitao je Subotić.

On navodi da je kumu Dejana Mihajlova, Mićoviću, uplatio 500.000 evra, o čemu poseduje bankarsku potvrdu.

"Da li su njih dvojica novac zadržali sa sebe ili su novac predali Nikitoviću, (Draganu) Jočiću, (Predragu) Bubalu i Koštunici, kao što su meni u prisustvu svedoka tvrdili, ja ne znam i smatram da to treba da utvrdi tužilaštvo i policija. Zato je čudno da danas, četiri godine kasnije, Nenad Popović oštro demantuje ove činjenice, iako tada nije ni bio prisutan u tim dešavanjima niti je tako značajan da bi znao šta radi vrh DSS-a", dodaje u saopštenju Subotić.

On tvrdi i da mu je preuzimanje kioska u Novom Sadu, koje je kupio od Dnevnika, omogućeno uz policijsku asistenciju, koju je lično odobrio tadašnji ministar policije Dragan Jočić.

Ponovivši da je poternica protiv njega "montirana" i "politička", Subotić je naveo da o tome svedoči i događaj iz 2005. godine kad je, kako tvrdi, Predrag Bubalo, na sastanku u Beogradu, u prisustvu nemačkog ambasadora, predstavniku WAZ-a Bodi Hombahu pokazivao pripremljenu optužnicu, tražeći od WAZ-a da prekine saradnju s njim i Novosti kupe sa Vojinom Lazarevićem, Miškovićem ili Bekom.

"Meni je tada nuđeno da se povučem dobrovoljno i da optužnica nikada neće ni biti podignuta. Znajući da ništa nezakonito nisam uradio, nisam pristao na taj dil i zato sam danas u ovoj situaciji", zaključio je Subotić.

DSS je ranije saopštila da su netačne tvrdnje Stanka Subotića da je davao novac toj stranci. "Istina je da dok je DSS predvodila Vladu Srbije pokrenuta istraga i raspisana crvena poternica za Subotićem. Od tada Subotić neprestano iznosi laži o DSS, a poslednja u tom nizu laži je da je on finansirao DSS", kaže se u saopštenju.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi