Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Srećom, sačuvao glavu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 05. 2010.

Izvor: Večernje novosti-Srbija

Srećom, sačuvao glavu


Opet odloženo suđenje protiv napadača na novinara "Novosti"

Loznica - Pred Osnovnim sudom u Loznici, juče je odloženo suđenje protiv bivšeg policajca Lj. T. koji se tereti da je 12. septembra 2005. godine naneo teške telesne povrede našem novinaru Vladimiru Mitriću.

Na sudski poziv nije se odazvao niko od pozvanih svedoka, zbog čega je naredni pretres zakazan za 30. jun.Nino Brajović, generalni sekretar Udruženja novinara Srbije, juče je u Loznici izjavio da je, umesto batinaša, odavno kažnjen sam Mitrić, jer živi pod uslovima neprestanog policijskog obezbeđenja.

Okrivljeni Lj. T. bio je "nečija produžena ruka", ali najava da bi istraga mogla krenuti u tom pravcu nije bilo.

- Kada bi ostao bez stalne policijske pratnje, Mitriću bi život ponovo bio ugrožen - istakao je Brajović.

- Umesto pokušaja ubistva, što su potvrdili i stručnjaci sudske medicine, neko je želeo da vidi samo nanošenje teških telesnih povreda. Neka im ovo služi na čast!Brajović je podsetio na opstrukcije tokom istrage i krivičnog postupka. Predmet je "šetao" od Loznice do Sremske Mitrovice, jer je tužilac u Loznici izuzet. Potom, prvostepena presuda kojom je Lj. T. osuđen na šest meseci, zatvora je - ukinuta.

Predsednik Izvršnog odbora UNS Petar Jeremić, rekao je da će udruženje pratiti ovakve i slične slučajeve. Napad na Mitrića, sličan je stradanju Milana Pantića u Jagodini. Razlika je samo u tome što je "Mitrić uspeo da glavu odbrani rukama. Imao je prelom ekstremiteta, ali i sreću jer je preživeo".

A. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi