Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA: Prijava "Pinku" zbog "Farme"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2010.

Izvor: B92 Onlajn

RRA: Prijava "Pinku" zbog "Farme"


Beograd - Savet RRA pokrenuo je postupak protiv "Pinka“ zbog "ekstremno vulgarnog ponašanja" učesnika rijaliti programa Farma koji se prikazuje na toj televiziji.

Predstavnici tog tela nisu želeli da prejudiciraju konačnu odluku i mere koje će biti preduzete protiv televizije Pink.

Pink ima rok od 15 dana od trenutka kada mu bude dostavljena odluka o pokretanju postupka da odgovori na nju, a u RRA procenjuju da će konačnu odluku doneti za 20 dana.

RRA kao regulatorno telo nema ovlašćenje da zabrani emitovanje rijaliti šou programa Farma.

Potpredsednik Saveta RRA Goran Karadžić rekao je na konferenciji zanovinare da RRA može da izrekne opomenu, javno upozorenje ili da privremeno ili trajno oduzme dozvolu emiteru koji krši Zakon o Radiodifuziji i Kodeks ponašanja emitera.

Predstavnica za javnost televizije Pink Tatjana Vojtehovski je, nakon te konferencije za novinare, rekla da će televizija Pink preduzeti mere i posebnu uređivačku pažnju posvetiti tome da se iz programa izbace vulgarnost i neprimereno ponašanje.

Vojtehovski je navela da će prilikom prikazivanje rijaliti šou programa farma na Pinku od sada stajati oznaka da je ta emisija samo za starije od 18 godina.

Televizija Pink će se večeras pre šou programa Farma izviniti gledaocima koji su pogođeni uvredama iznetim tokom emitovanja te emisije prethodnih dana.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi