Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pregovori o 152 zaposlena u RTV Priština
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Pregovori o 152 zaposlena u RTV Priština


O sudbini 152 radnika RTV Priština, koji već četvrti dan štrajkuju glađu, juče se raspravljalo u Vladi Srbije, a da niko od zaposlenih u ovoj medijskoj kući nije pozvan na sastanak. Četvoro predstavnika štrajkačkog odbora došlo je juče ispred Vlade, ogorčeni što ne učestvuju u rešavanju svoje i sudbinama svojih kolega.

Odlukom rukovodstva RTS-a prestala je da postoji RTV Priština, zaposleni su ostali u radnom odnosu, ali ne primaju platu.

- Februarska plata bila je poslednja koju smo dobili - kaže Ljiljana Janković, član štrajkačkog odbora.

- Naši zahtevi upućeni su, pre svega, RTS-u, jer smo radnici ove kuće. Vlada može da pomogne oko socijalnih pitanja, ali naš radni status mora da reši Javni servis sa Aleksandrom Tijanićem na čelu.

Ona tvrdi da je Tijanićevom odlukom RTV Priština nezakonito rasformirana, čime je 152 ljudi ostalo bez posla.

U Vladi smo saznali da na jučerašnjem sastanku kod Tamare Stojčević, generalnog sekretara Vlade, kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva za KiM i RTS-a, nije doneta konačna odluka o radnicima ove medijske kuće.

- Ovo je samo početak pregovora i održaćemo još nekoliko sastanaka - kaže Milivoje Mihailović, direktor Vladine kancelarije za saradnju sa medijima.Štrajkači su na KiM štrajkuju glađu i čekaju da se njihova sudbina reši u Beogradu.

Antrfile : Podrška UNS-a


Udruženje novinara Srbije protestuje, takođe, što Vlada Srbije na sastanak nije pozvala nikog iz štrajkačkog odbora RTV Priština.

I. M.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi