Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poziv tužilaštvu da dođe u Ženevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2010.

Izvor: Danas

Poziv tužilaštvu da dođe u Ženevu


Advokati Stanka Subotića predali Specijalnom tužilaštvu Subotićevu izjavu i dokumentaciju u vezi sa privatizacijom Novosti


Beograd - Izjava biznismena Stanka Subotića u kojoj u pisanoj formi na uvid daje sva saznanja oko privatizacije Večernjih novosti, uz dokumentaciju kojom se dokazuje da su ga Miroslav Mišković i Milan Beko prevarili i načinili mu višemilionsku štetu u evrima, predata je juče Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, saopštili su advokati Subotića na konferenciji za štampu.

Oni su podsetili da je Subotić 19. marta ove godine predao krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Ženevi protiv 23 osobe za razna krivična dela, između ostalih i protiv Beka i Miškovića za prevare, iznude, ucene, zloupotrebe poverenja i primanje mita.

- Subotić je tužilaštvu dostavio kompletnu dokumentaciju o svim firmama i pojedincima koji su učestvovali u procesu privatizacije, bankarske uplate, doznake i račune, spiskove svedoka, izjave, kao i svoje pisano saznanje o celom procesu - istakao je Radoslav Tadić, jedan od pravnih zastupnika Subotića.

Kao drugi razlog dostavljanja izjave navedeno je da je reč o saznanjima koje Subotić ima da Beko i Mišković, svojim poslovnim partnerima i bankama tvrde da će istraga biti završena u njihovu korist i da je sva dokumentacija već sklonjena.

U pisanoj izjavi, koja sadrži i deo o krivičnim delima direktora Novosti Manojla Vukotića, nalazi se i ponuda Specijalnom tužilaštvu da uzme izjavu i od Subotića u Ženevi, gde živi, „po istom principu kako su nedavno uzimali izjave u Zagrebu i Londonu“.

U spisku svedoka, u vezi sa zloupotrebom službenog položaja Manojla Vukotića i primanja mita u procesu privatizacije Večernjih novosti, Subotić navodi predstavnike VAC-a, Predraga Bubala, bivšeg ministra privrede, sina i kuma Manojla Vukotića - Vladimira Vukotića i Radojka Mrlješa, advokate, kao i tri akcionara Novosti.

B. Cvejić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi