Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hitna sednica RRA zbog farme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 05. 2010.

Izvor: Danas

Hitna sednica RRA zbog farme


Beograd - Zbog ekstremno vulgarnog programa koji je tokom vikenda emitovan u okviru rijaliti šoua Farma na televiziji Pink, Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) sazvao je za utorak hitnu sednicu, kaže za Danas Srboljub Bogdanović, portparol RRA. Kako dodaje, na sednicu je pozvan i predstavnik televizije Pink.

- U ovoj emisiji su tokom noći u petak i subotu izrečene psovke i uvrede i sednica RRA će biti posvećena samo tome. Podsetimo, već je pokrenut postupak protiv takvog ponašanja u programu nekoliko RTV stanica, ali je problem sada postao akutan. RRA će pokušati da na neki način utiče da se to promeni - ističe Bogdanović.

Tatjana Vojtehovski, PR televizije Pink, objašnjava za Danas da je poziv od RRA stigao za glavnog i odgovornog urednika Željka Mitrovića, koji se trenutno nalazi u inostranstvu. Prema njenim rečima, iz tog razloga se ne zna da li će on direktno prisustvovati ovoj sednici ili će se zatražiti odlaganje.

- Glavni producenti su već nekoliko puta odlazili lično na imanje Farme, kako bi razgovarali sa učesnicima. Uz sve razumevanje za napetost učesnika, rečeno im je da njihove ponašanje prelazi u vulgarnost i prevazilazi granice ukusa. Slali smo čak i javna pisma u kojima smo ih upozoravali na to - napominje Vojtehovski.

Ona navodi da je to maksimalno što može da se učini, jer prema pravilima licence ne može se niko izbaciti zbog psovki. Prema njenim rečima, diskvalifikacija učesnika moguća je samo zbog fizičkog kontakta, pa je tako pre dva dana izbačen jedan od učesnika.

- Oni se prikazuju onakvim kakvi jesu u konfliktnim situacijama i slika koju šalju o sebi je veoma loša. U dnevnim pregledima se sve cenzuriše, ali u živim prenosima je to nemoguće.

Sporna situacija se desila oko tri sata posle ponoći, tako da deca nisu mogla da gledaju, ali da se to desilo ranije prekinuli bismo prenos - objašnjava naša sagovornica.Vojtehovski napominje da se nada da će sa RRA naći zajedničko rešenje, kao što je i ranije bio slučaj sa emisijom „Trenutak istine“.

B. Cvejić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi