Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ekran pušten niz vodu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 05. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Ekran pušten niz vodu


Zaposleni u Televiziji Valjevo tri meseca posle privatizacije na teškim mukama

Valjevo - Novinari i zaposleni u Televiziji Valjevo nepuna tri meseca nakon privatizacije suočili su se, kažu, sa potpunim raspadom ove medijske kuće. Novi vlasnik, ističu, ne isplaćuje zarade ni obaveze državi, a televizija se više i ne vidi u etru, jer je predajnik isključen.

Televiziju Valjevo sa 16 zaposlenih na aukciji, sredinom aprila, za 147.000 dinara kupio je Slobodan Pavlović, vlasnik preduzeća „Plus“ iz Obrenovca. U međuvremenu, četvoro radnika napustilo je ovu medijsku kuću.

- Samo dvadesetak dana bio sam direktor, ali sam ostavku podneo kad sam uvideo na koji način vlasnik namerava da vodi televiziju. Nisam želeo da na bilo koji način učestvujem u urušavanju televizije, niti da odgovaram zbog toga što vlasnik ne izmiruje zakonske obaveze državi - kaže novinar Aleksandar Ranković.

- Za tri meseca nije uložio ni dinara, a zahteva da zaradimo za plate i doprinose. Hoćemo da radimo, ali gazda nije obezbedio uslove da televizija može da ostvaruje prihod. Očigledno, svesno ide na urušavanje ove medijske kuće i da što više zaposlenih ode.Nekoliko dana posle privatizacije TVA isključen je predajnik. Vlasnik placa na kom je predajnik bio postavljen, a kome su plaćali zakupninu, godinu dana nije izmirivao račune za struju. Tako, od 23. aprila program ove televizije može da se prati samo u kablovskoj mreži

- Smatramo da postoji osnov za preispitivanje kupoprodajnog ugovora, jer je kontinuitet rada Televizije Valjevo prekinut pošto se ne vidimo u etru - kaže novinarka Branka Jevtić.

- Bilo bi nam žao da ovaj medij prestane da postoji, jer smo stekli reference, ne samo u valjevskom kraju već i u Srbiji. Naše priloge i telefonske izveštaje emitovale su televizije sa nacionalnom frekvencijom.Zaposleni ističu da su novom vlasniku pre potpisivanja kupoprodajnog ugovora predočili poslovanje i finansijsku situaciju televizije koja je najvećim delom novac dobijala iz gradskog budžeta.

Kažu da je vlasnik u početku obećavao da će u tehničko opremanje uložiti 40.000 evra, ali od toga nije bilo ništa.

B. Puzović

- Vlasnik je najavljivao uvođenje erotskih sadržaja i „vrućih“ telefonskih linija, jer to donosi pare. Frekvenciju smo dobili na osnovu programske šeme koja ne može da se menja, niti je dozvoljeno da se sedište televizije premešta u drugi grad - kaže novinar Predrag Lučić.

- Vlasnik očigledno namerava da Televiziju Valjevo uvede u stečaj. Povodom svega što nam se dešava, niko od nadležnih u gradu još se nije oglasio. Znači li to da smo pušteni niz vodu?

Antrfile : Kupio na neviđeno
Slobodan Pavlović u izjavi Televiziji Valjevo, neposredno posle aukcije, rekao je da sa medijima u vlasničkom i poslovnom smislu nije imao dodira i da je kupio „mačku u džaku“, jer nije ni čitao aukcijsku dokumentaciju. Rekao je da nikad nije gledao program TVA i da će buduća televizija, odnosno „Kanal Plus“ kako je nameravao da je nazove, pokrivati ceo region iako ovaj medij ima - lokalnu frekvenciju.

Mogući beskućnici?- Tek će da nastupi problem kad se vlasnik suoči sa činjenicom da će gradu Valjevu morati da plaća zakup 140 kvadratnih metara prostora u kom se televizija nalazi. Najavio je da će učestvovati na licitaciji za zakup, ali iz dosadašnjeg iskustva pretpostavljamo da od toga neće biti ništa - kaže Aleksandar Ranković. - Vrlo lako može da se desi da, osim što se ne vidimo u etru, uskoro više nećemo imati ni gde da dođemo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi