Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Traže poništenje privatizacije TV Valjevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 05. 2010.

Izvor: Pres

Traže poništenje privatizacije TV Valjevo


Valjevo - Zaposleni u lokalnoj Televiziji Valjevo zatražili su pomoć lokalne vlasti u nastojanjima da se poništi privatizacija te medijske kuće koju je u februaru ove godine kupio preduzetnik Slobodan Pavlović iz Obrenovca.

Televizija Valjevo ne emituje program već skoro mesec dana, jer je na njihovom predajniku zbog neplaćanja isključena struja. Zaposleni od privatizacije do sada nisu primili nijednu platu niti im je uplaćeno zdravstveno i penziono osiguranje.

- Pored toga što je novi vlasnik obećao da će uložiti u tehničko opremanje televizije 40.000 evra, do sada nije uložio ni dinar. Pošto se program televizije može pratiti samo u kablovskoj mreži na užem gradskom području, sprečeni smo da zarađujemo na tržištu. Time su naša egzistencija i opstanak televizije dovedeni u pitanje. Tražili smo pomoć i od Agencije za privatizaciju jer je prekinut kontinuitet u radu, što je dovoljan razlog za raskid privatizacije, ali odgovor još nismo dobili. Sada očekujemo pomoć od lokalne samouprave, jer smatramo da će njihovo zalaganje imati veću težinu - rekla je novinarka Branka Jevtić.

Radnici televizije optužuju vlasnika da namerava da informativni program podredi zabavnom sa vrućim linijama i pornografskim sadržajima. Televizija Valjevo nema ni glavnog i odgovornog urednika jer je Aleksandar Ranković podneo ostavku, pa su se novinari informativni program sveli na minimum.Ovu medijsku kuću je za 147.000 dinara kupio Slobodan Pavlović. On je izjavio da „zaposleni ne mogu živeti u komunizmu, već moraju da se tržišno ponašaju“.- Što se tiče tvrdnji zaposlenih, istina je da oni nisu primili samo jednu platu, a što se tiče mojih obaveza koje sam preuzeo prilikom kupovine, ja ću ih ispuniti i u narednih devet meseci investiraću 1.370.000 dinara - rekao je Pavlović.

S. S.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi