Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrade za istraživačko novinarstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 05. 2010.

Izvor: Politika

Nagrade za istraživačko novinarstvo


Nezavisno udruženje novinara Srbije i ambasada SAD uručili su na Fakultetu dramskih umetnosti nagrade za istraživačko novinarstvo koje se dodeljuju u više kategorija za ostvarenja objavljena između dva svetska dana slobode medija.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 18 kandidata u svim kategorijama. Petočlani žiri odlučio je da ne dodeli nagradu u radio konkurenciji, ali je zbog kvaliteta prisgiglih radova dodeljeno više nagrada u konkurenciji štampanih medija.

Meri Vorlik, ambasador SAD, kazala je da je ambasada ove zemlje, podržavajući 3. maj Svetski dan slobode medija, u nezavisno novinarstvo i medije u Srbiji u protekloj deceniji uložila 33 miliona dolara.

Đorđe Vlajić, predsednik NUNS-a, podsetio je da su medijske slobode pogoršane svuda u svetu, da novinari u Srbiji ne mogu biti zadovoljni sadašnjim stanjem jer su mediji pod presijom političara i oglašivača.

Za televizijsko novinarstvo prvu nagradu dobio je samostalni istraživač Želimir Gvardiola. Drugom nagradom u istoj kategoriji ovenčan je novinar Dejan Radulović sa TV „Avala". Za štampano novinarstvo u kategoriji starijih kandidata prva nagrada pripala je Prvoslavu Karanoviću, novinaru nedeljnika „Vreme". Dve druge nagrade dodeljene su novinarima „Vranjskih novina" Zoranu Raduloviću i Dejanu Dimiću. U kategoriji mlađih kandidata, prvom nagradom za štampano novinarstvo ovenčana je Ana Manojlović, novinarka Radio Beograda „202", dok je Predrag Blagojević, novinar internet novina, Južne vesti", osvojio drugo mesto.

M. R. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi