Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Na kuću dopisnika Presa bačen molotovljev koktel
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 05. 2010.

Izvor: Pres

Na kuću dopisnika Presa bačen molotovljev koktel


Kruševac - Na kuću dopisnika Presa iz Kruševca Dragana Ilića u nedelju rano ujutru bačen je Molotovljev koktel.

Paljevina je bačena na gomilu suvih dasaka, koje su se nalazile na dva metra od prozora kuće, usled čega se zapalila gumena cirada kojom su drva bila pokrivena. Srećom, inspektor kruševačke policije Marko Jovanović slučajno je naišao i odmah vodom sa dvorišne česme krenuo da gasi vatru. Ubrzo su intervenisali i vatrogasci, a prema nezvaničnim saznanjima, dve osobe su nakon toga privedene.

Dragan Ilić kaže da je u pitanju napad na novinarsku profesiju, i da se pored njega, i njegova ćerka Marija Ilić bavi novinarstvom.

- Moja ćerka je novinar nedeljnika „Svedok“ i u proteklih godinu dana se u više od deset tekstova bavila zloupotrebama pojedinih čelnika političkih partija u Kruševcu. Takođe, i ja sam svojim dugogodišnjim pisanjem navukao gnev pojedinih lokalnih moćnika, koji su zbog svog kriminalnog delovanja davno trebali da budu iza rešetaka - kaže Ilić.

Policija je saopštila da je ispred kuće Ilića došlo do svađe nekoliko prolaznika i da je u jednom trenutku Lidija A. (33) iz Kruševca bacila zapaljivo sredstvo prema Aleksandru Đ. (22), koje je „slučajno završilo u dvorištu Ilića i zapalilo ciradu kojom su bila pokrivena drva“. U saopštenju se dodaje da će protiv Lidije A. biti podneta „odgovarajuća“ prijava.

Naš dopisnik je nezadovoljan saopštenjem policije o ovom događaju.- U saopštenju za javnost naveli su da je to bio obračun prolaznika, koji su se gađali Molotovljevim koktelom i da je zapaljiva naprava slučajno završila pod prozorom moje kuće. Kao da je uobičajeno da ljudi svakodnevno sa sobom nose Molotovljeve koktele i međusobno se gađaju - kaže Ilić.

R. H.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi