Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zemlje bivše SFRJ ne sarađuju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 04. 2010.

Izvor: Danas

Zemlje bivše SFRJ ne sarađuju


Regionalna konferencija o televiziji kao oruđu kulturne razmene

Beograd - Dvodnevna regionalna konferencija ‘’TV medij kao oruđe interkulturalne razmene’’, sa ciljem da se identifikuju razlozi koji su doveli do nepostojanja kulturne razmene televizijskih sadržaja na teritoriji bivše SFRJ, počela je juče u Medija centru.

Ministar kulture Nebojša Bradić istakao je na otvaranju konferencije da je televizija kao medij najbrži put kojim kultura može putovati i da predstavlja vezu između ljudi koji žele da razmenjuju kulturna dobra, iskustva i znanja. On je napomenuo da svi znaju koliko je televizija uticajan medij i „koliko je zla, mržnje i neprijateljstva nanela kada je dospela u ruke pogrešnih ljudi“.

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adriano Martins ukazao je da ova konferencija predstavlja dokaz da Srbija traži način da uspostavi bolju regionalnu saradnju i međukulturnu razmenu. Prema njegovim rečima, za razvoj medija na Balkanu iz EU se izdvajaju značajna sredstva, a ukupna vrednost pomoći u okviru CARD programa u periodu od 2002. do 2006. iznosila je više od 17 miliona evra.

Konferenciju je organizovalo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uz podršku Ministarstva kulture Srbije, Delegacije EU u Srbiji i Ambasade Francuske.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi