Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Opozicija prekinula sednicu Skupštine zbog „medijskog mraka“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 04. 2010.

Izvor: Pres

Opozicija prekinula sednicu Skupštine zbog „medijskog mraka“


Čačak - Opozicioni poslanici blokirali su juče rad Skupštine grada zbog ukidanja direktnog televizijskog prenosa sednica lokalnog parlamenta.

Pre blokade vladajuća većina izglasala je odluku da se direktni prenosi sednica povere Radio Čačku. Smatrajući da su ovom odlukom prekršeni Statut grada i Poslovnik o radu, kojim je predviđeno da prenosi budu televizijski, opozicija je burno reagovala i blokirala govornicu.

Predsednik Skupštine Veljko Negovanović izrekao je tada opomene čak za 28 odbornika, a zatim i meru udaljenja iz skupštinske sale. Pošto su ovi odbornici odbili da to učine, proglašena je pauza, a onda i prekid sednice. Nastavak zasedanja zakazan je za ponedeljak, 26. april.

 Budući da opozicija najavljuje da se neće pomiriti sa odlukom o direktnom prenosu sednica, veoma je neizvesno da li će se nastavak zakazan za ponedeljak i dogoditi.Vladajuću koaliciju u Čačku čine NS, DSS, SPS-PUPS i SRS, dok su u opoziciji DS, G17 Plus-LDP, SPO i GG za Čačak „Branko Lazović“.

V. T.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi