Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ibarske novosti idu na doboš
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 04. 2010.

Izvor: Pregled

Ibarske novosti idu na doboš


Agencija za privatizaciju objavila je prodaju imovine preduzeća za informisanje „Ibarske novosti“ iz Kraljeva, u stečaju, javnim prikupljanjem pismenih ponuda do 20. maja ove godine.

„Ibarske novosti“ poseduju dozvolu za emitovanje radio programa u lokalu od 18. avgusta 2008. godine, koju je izdala Republička radiodifuzna agencija (RRA) sa rokom važenja do 18. avgusta 2016. godine i dozvolu za emitovanje televizijskog programa na području regiona izdatu 17. decembra 2007. godine, sa rokom važenja do 17. decembra 2015.

Procenjena vrednost imovine preduzeća iznosi 42,7 miliona dinara, a za učešće u postupku kupovine potrebno je uplatiti depozit od 8,56 miliona dinara. Najvažniju imovinu „Ibarskih“ čine zgrada površine 84 kvadratna metra, oprema, sitni inventar i zalihe koje su u funkciji emitovanja programa i izdavanja novina i zemljište koje se sastoji od tri katastarske parcele. Procenjena vrednost imovine, nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na ma koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude, navodi se u oglasu.

Javno otvaranje ponuda obaviće se 20. maja, a stečajni upravnik biće u obavezi da, ako najviša dostavljena ponuda iznosi manje od 50 odsto procenjene vrednosti, pre prihvatanja takve ponude zatraži saglasnost Odbora poverilaca. Stečajni upravnik će svim ponuđačima koji su podneli ponude poslati obaveštenje o proglašenom najuspešnijem ponuđaču, a kupoprodajni ugovor biće potpisan u roku od pet radnih dana od dana proglašenja najuspešnijeg ponuđača.

Odluku o bankrotu u martu je donela skupština poverilaca kojima „Ibarske novosti“ duguju oko 60 miliona dinara. Najviše se duguje radnicima, od kojih je većina u međuvremenu, uz socijalni program, napustila firmu, a među poveriocima su i Poreska uprava, banka „Inteza“ i druge društvene organizacije i preduzeća.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi