Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zbog teksta „u kandžama mafije” - tužba na tužbu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 04. 2010.

Izvor: Politika

Zbog teksta „u kandžama mafije” - tužba na tužbu


Mojoj ćerki je prišao nepoznati čovek i rekao: „Roknućemo ti tatu za deset dana”, kaže Vukašin Obradović iz „Vranjskih”

Vukašin Obradović, vlasnik i glavni i odgovorni urednik „Vranjskih”, podneo je juče u Osnovnom sudu u Vranju privatnu tužbu protiv sugrađanina Gorana Tasića Gokčeta zbog neistina iznetih u informativnim emisijama lokalnih televizija. Pre toga i Tasić je tužio Obradovića, jer je, kako tvrdi, navodima iz teksta „U kandžama mafije” iz prošlog broja „Vranjskih” počinio dva krivična dela – „kleveta” i „neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca”.

Dakle, on je optužio Obradovića zbog toga što ga je prvo oklevetao, a zatim što nije prijavio krivično delo nadležnim organima što je kao građanin dužan da učini.

– Tasić je u Vranju važna politička figura i vodeći čovek Nove Srbije. Uz to, za Tasića se osnovano sumnja da je povezan sa „Kekinom grupom”, a u svom dosijeu ima 21 krivično delo. Preko partije je vršio veliku presiju nad gradom, pretio, upadao u kancelarije gradonačelnika i ostalih gradskih čelnika... Kada je pretio i narodnom poslaniku Nove Srbije više nismo mogli da ćutimo i krenuli smo sa serijom tekstova koji su samo ilustrovali ono što se ovde zbiva – objasnio je Vukašin Obradović za „Politiku”.

On kaže da sukob između njega i Tasića traje prilično dugo, od kada je jedan tekst objavljen u „Vranjskim” poslužio kao „dokaz za optužnicu protiv Tasića za pokušaj ubistva”.

– Neposredno nakon toga mojoj ćerki je prišao nepoznati čovek i rekao – „roknućemo ti tatu za deset dana”. To je bila direktna pretnja – kaže Obradović i dodaje da je juče Tasić sazvao i konferenciju za štampu, posle koje je došao u redakciju „Vranjskih”.

– Kako nije želeo da odgovori na pitanja našeg novinara odakle mu imovina koju poseduje, zatim kako „kao radnik ovdašnjeg preduzeća” vozi džip vredan 50.000 evra, kako je došao da „ferarija” koji je bio u vlasništvu Mladena Mićića Pacova..., sve kolege su napustile konferenciju. Posle je došao do nas i tražio da mu postavim pitanja na koja hoće da mi odgovori. Rekao sam mu da nemam nameru da s njim pravim intervju. Posle toga mirno je napustio redakciju – kazao je Obradović.

Goran Tasić rekao je za „Politiku” da je podneo i nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.

– Povređena su mi ljudska prava na zaštitu podataka o ličnosti i pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života. Suština teksta je da se objavljuje moj dosije. Uz to, reč je o nizu laži i nebuloza – tvrdi Tasić i dodaje da je spreman da odgovori na svako pitanje koje mu postavi Obradović ili neki drugi novinar, a ne baš onaj koji je autor „teksta koji će biti predmet spora”.

V. M. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi