Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Lopovi” ućutkali Radio Pančevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 04. 2010.

Izvor: Politika

„Lopovi” ućutkali Radio Pančevo


Pančevo - Tatjana Jelesić, direktorka Radio-televizije Pančevo, očekuje da će se, posle četiri dana ćutnje, pančevačka radio-stanica opet oglasiti u sredu, 20. aprila.

– Program je neočekivano prekinut prošle subote u ranim popodnevnim časovima. Smatrali smo da je reč o kvaru na predajniku. Kako su predajnik i antenski stub daleko, na Milića brdu, iznad beogradskog naselja Višnjica, našoj je ekipi trebalo vremena da stigne tamo. Oni su, kako su i očekivali, zatekli predajnik van pogona, ne proverivši dobro ostale stvari. U ponedeljak, sa espapom rezervnih delova za predajnik, naši ljudi su se uputili ka Milića brdu, da bi ovoga puta konstatovali da problem nije u predajniku, već u slanju signala na antenski stub. Naime, tek tada su uočili da nedostaje dvadesetak metara kabla, velikog obima, koji povezuje predajnik i antenu, na susednom antenskom stubu – kaže za „Politiku“ Tatjana Jelesić.

Direktorka otvoreno izražava sumnju da je ovo delo kradljivaca bakra koji ga kasnije prodaju na otpadima. Ona kaže da je vrlo sumnjiva okolnost to što su u moru kablova presečena i odneta samo dva: osnovni i rezervni za povezivanje antene i predajnika Radio Pančeva. Nije logično, ističe ona, da se neko pentra na antenski stub, a preseca radi odnošenja samo dva kabla, kada mu je nadohvat ruke i desetak drugih.

Da sve bude čudnije, predajnik i antena predajnika za ultrakratke talase Radio Pančeva nalaze se u ograđenom prostoru gde je emisiona tehnika MUP-a Srbije. Pančevački radio je dobio dozvolu da, zarad bolje čujnosti, ovde instalira predajnik i koristi antenski stub visok 17 metara, krajem devedesetih godina prošlog veka. U Radio Pančevu kažu da nije problem samo hiljadu evra, koliko će popravka koštati, mada ni to nije beznačajno za kuću koja je javno preduzeće i uglavnom se finansira iz gradske kase, već u saznanju da neko povremeno ciljano atakuje ne bi li otežao rad ove radio-stanice.

U prilog svojoj sumnji da nije reč tek o vandalizmu sakupljača bakarne žice Tatjana Jelesić navodi i sledeći primer:

– Zimus nam je, u jednom trenutku, opet zaćutao predajnik, da bi naši tehničari ustanovili kako je neko jednostavno isključio uređaj za napajanje, pritiskom na dugme. Ustanovljeno je da do toga nikako nije moglo doći slučajno, već da je neko predajnik namerno isključio.RTV Pančevo će protiv N. N. izvršioca podneti krivičnu prijavu. Direktorka kaže da bi mogla govoriti o nedokazanim sumnjama o izvršiocima ovog dela, ali da će o tome obavestiti istražne organe kada za to dođe vreme.

M. Šašić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi