Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Krivična za aprilili
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 04. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Krivična za aprilili


Kako je Petar Rašić, radijski voditelj iz Trgovišta, „uznemirio“ svoje sugrađane

Trgovište - „Dobar dan, gospodine Dačiću, hvala vam što ste našli malo vremena da posetite Trgovište.“ Ovo je rečenica zbog koje će se Petar Rašić, doskorašnji voditelj ovdašnjeg radija Duga, najverovatnije naći na optuženičkoj klupi. Jer, protiv njega je podneta krivična prijava za širenje lažnih vesti i uznemiravanje građana.

A Rašić je „uznemirio“ Trgovištane zato što Dačić tog dana uopšte nije ni bio u njihovoj varoši, a kamoli u Rašićevoj emisiji. Bila je to samo šala, izgovorena 1. aprila, na dan kad se takve stvari i rade. A da sve bude apsurdnije, uz prijavu, Rašić je dobio i otkaz.

- Iskoristio sam trenutnu političku situaciju u Trgovištu - skupština se raspala, jer vladajuća koalicija tri meseca nije uspela da zakaže sednicu. Učinilo mi se zgodnim da povežem Dačića i to što se dešava - priča Rašić.

On kaže da se dogovorio sa Bebom Kanački, portparolom Zdravstvenog centra u Vranju, koja se, inače, svakog jutra uživo javlja u njegovu emisiju, da kad je on pita da li je Dačić krenuo u Trgovište, ona samo potvrdi.

- Kad je ona to uradila, najavio sam njegov dolazak i gostovanje u mom studiju. U tom trenutku, u studio je ušla koleginica, a u programu se čula škripa vrata. Ma, sve se namestilo. Rekao sam: „Dobar dan, gospodine Dačiću, hvala vam što ste našli vremena da posetite Trgovište. Izvolite, sedite“ - prepričava Rašić. Posle Dačićevog „ulaska“, nastavlja on, išla je neka pesma, taman toliko dugo da atmosfera dostigne usijanje. A onda se Rašić ponovo uključio u program. - Viknuo sam: „Aprilili!“ i objasnio da je sve bila šala - kaže on. Ali, to kao da niko nije čuo, jer su u studio za nekoliko minuta banula dvojica policajaca. U Trgovištu je bilo opsadno stanje. Rašić kaže da su se gradski vlastodršci prepali što nisu znali da dolazi visoki gost, te su brže-bolje povadili bele košulje i kravate iz ormana da ga dočekaju.

- Policajci su me pitali da li ministar stvarno dolazi. Ponovo sam im rekao da je sve samo šala i zajedno smo se smejali - seća se Rašić.Ali, kad su mu nekoliko dana posle Uskrsa ponovo zakucali na vrata, Rašiću više nije bilo do smeha, jer je protiv njega podneta prijava za širenje lažnih vesti i uznemiravanje građana.

- Nisam mogao da verujem šta me je snašlo. Napisao sam izjavu, imam i audio-snimak emisije. Prijava je u tužilaštvu, i sad čekam da vidim šta će oni da odluče. Nikog nisam ni uvredio, odmah sam rekao da je to šala, mogli su svi da čuju. A umesto Dačića, mogao sam da kažem i ime bilo kog ministra - rezigniran je Rašić.

Antrfile : Bez komentara

- Goran Milošević, vlasnik radija, rekao mi je da ne možemo dalje da sarađujemo jer mu za sve ove godine policija nije ušla u radio. Umesto da urednik stane iza mene, ja sam stao ispred njega. Ali, i to govori o tome kakva je atmosfera u Trgovištu - kaže Rašić.

Milošević je bio nedostupan za komentar.

Slađana Veljković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi