Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ponovo radi Radio Novi Pazar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 04. 2010.

Izvor: Danas

Ponovo radi Radio Novi Pazar


Novi Pazar - Posle pet i po godina ćutanja, Radio Novi Pazar ponovo emituje svoj program.

Najstarija medijska kuća u ovom kraju ima dozvolu za lokalnu frekvenciju i emitovaće celodnevni program.

- Sada smo stvorili uslove za ponovno pokretanje radio programa. Najveći problem bila nam je tehnička zastarelost, a gradska uprava nam je pomogla da kupimo šest računara. Na realizaciji programa radiće devetoro ljudi - kaže Denis Mavrić, direktor JPI Novi Pazar u čijem sastavu su Radio Novi Pazar i Regionalna televizija.

Mavrić ocenjuje da je pauza od pet i po godina duga i da su druge radio kuće preuzele primat, ali da će dobrom koncepcijom programa pokušati da povrate slušanost koju su imali nekada.

Od novembra 2005, kada je zbog velikih dugovanja isključena struja, Radio Novi Pazar je prestao da emituje sopstveni program. Oglašavanje ove kuće svelo se na emitovanje muzike, malobrojnih reklama i reemitovanja televizijskih vesti i programa Radio Beograda.

Radio Novi Pazar, koji je osnovan 7. februara 1972. godine, utihnuo je za vreme vladavine političke opcije Sulejmana Ugljanina, jer je prioritet imala Regionalna televizija.

S. Novosel

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi