Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Skremblovani strani muzički kanali
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 04. 2010.

Izvor: Danas

Skremblovani strani muzički kanali


Beograd - Republička radiodifuzna agencija (RRA) podseća sve emitere da danas zbog dana žalosti prilagode svoj program navedenim okolnostima u skladu sa zakonom, rečeno je Danasu u RRA.

Vlada Srbije je donela odluku o proglašenju 15. aprila za dan žalosti zbog pogibije predsednika Poljske Leha Kačinjskog u avionskoj nesreći kod Smolenska. Prema Zakonu o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Srbije elektronski mediji su dužni da u svojim programima emituju odluku o proglašenju dana žalosti i o programu njegovog obeležavanja, obaveste javnost o skupovima sećanja, umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne danu žalosti.

RRA preporučuje emitovanje umetničke i instrumentalne muzike.

U kablovskom operatoru SBB navode za Danas da su dobili informacije od domaćih kanala da će prilagoditi svoje programe tokom današnjeg dana. U SBB napominju da će skremblovati muzičke kanale.

U KDS-u i Ikomu juče nisu znali da nam kažu kako će regulisati distribuciju programa tokom dana žalosti.

Podsetimo, tokom trodnevne žalosti povodom smrti patrijarha Pavla, nastala je zabuna oko toga što su kablovski operatori skremblovali inostrane kanale, što, kako su tada objasnili u RRA, nije bilo u skladu sa propisima.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi