Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kolegijum RTS-a: Prekršeni standardi javnih nastupa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 04. 2010.

Izvor: Politika

Kolegijum RTS-a: Prekršeni standardi javnih nastupa


U saopštenju Kolegijuma Radio-televizije Srbije navodi se da je u ponedeljak, 12. aprila, Velimir Ilić, lider Nove Srbije, gostujući u emisiji „Upitnik” ušao u zgradu RTS-a u pratnji poslanika Miroslava Markićevića i dvojice telohranitelja. Jedan telohranitelj identifikovan je kao Srđan Adžemović. Tokom emisije koju je vodila Olivera Jovićević poslanik Ilić narušio je standarde nastupa na Javnom servisu vređajući poslanika Jelenu Trivan.

Posle emisije gosti Vlajko Senić i Jelena Trivan krenuli su niz hodnik studija u Košutnjaku. Sačekao ih je Velja Ilić sa telohraniteljima i Markićevićem i nastavio da vređa i preti ugrožavajući fizičku bezbednost gostiju RTS-a. Ispred stepeništa studija poslanik Ilić je glasno rekao da će poslanici Trivan u buduće „j... ti mater”. Kolegijum RTS-a smatra da su, od strane Velimira Ilića, granice političke korektnosti i standardi javnih nastupa, ispred i iza kamera, prekršene na način koji ubuduće isključuje tolerisanje.

 Kolegijum je odlučio da ne poziva u goste poslanike koji narušavaju standarde građanske pristojnosti i standarde Javnog servisa, te da zabrani ulazak u zgradu RTS-a svim pripadnicima obezbeđenja bilo kojih političara – sem uz specijalnu policijsku dozvolu. S obzirom na to da je u četvrtak poslanik Markićević, na izlazu iz Narodne skupštine, zaustavio Predraga Brenju, šefa ekipe RTS-a koji prati rad skupštine i agresivnim tonom ga pitao: „Ti li si taj koji iznosiš zapisnike iz parlamenta, s kojim pravom iznosiš stenograme i zapisnike kada je to protivzakonito?”

Kolegijum RTS-a smatra da su zapisnici javni i dostupni svim građanima Srbije, pa nastup poslanika Markićevića smatra direktnom pretnjom koja je upućena ekipi RTS u sprečavanju Javnog servisa da obavlja svoj posao.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi