Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Demanti: Iza inicijative "Ulica za Dadu Vujasinović" nikako ne stoji Društvo novinara Vojvodine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 03. 2010.

Izvor: UNV onlajn

Demanti: Iza inicijative "Ulica za Dadu Vujasinović" nikako ne stoji Društvo novinara Vojvodine


"Društvo novinara Vojvodine (DNV) pripada UNS-u premda ima slično ime kao naše Udruženje novinara Vojvodine (UNV) s nama nema baš nikakvih dodirnih tačaka."

Povodom zabune koja je nastala oko inicijative da jedna ulica u Zrenjaninu dobije ime Dade Vujasinović, te rekacije NDNV-a i NUNS-a da načelno podržavaju tu inicijativu jer je zakasnela i navodno upućena od strane Društva novinara Vojvodine (DNV) moramo kolegijalno ukazati da to uopšte nije tačno.

Društvo novinara Vojvodine (DNV) je ogranak Udruženja novinara Srbije (UNS) i DNV kao takav nema baš nikakve veze s ovom inicijativom. Iza inicijative stoji sasvim novo Udruženje novinara Vojvodine (UNV) čiji sam predsednik, tako da inicijativa tek osnovanog udruženja ne može biti nikako zakasnela. Molimo kolege da ubuduće prave jasnu razliku između Udruženja novinara Vojvodine (UNV) i devastiranog Društva novinara Vojvodine (DNV) sa kojim kao pravno lice, ponavljam, nemamo baš nikakve veze. Samim tim, pošto je zabuna raščišćena, uvereni smo da i NDNV i NUNS bez zadrške podržavaju pomenutu inicijativu.

 Napominjemo i da nam nije do kraja jasno kako je do zabune došlo jer je beta juče korektno prenela da je iza inicijative Udruženje novinara Vojvodine, tj. ni na jednom mestu nije pomenuto Društvo novinara Vojvodine. Molimo kolege iz NUNS i NDNV, s obzirom na nove činjenice, da izdaju i novo saopštenje, jer smo uvereni da je reč o omašci koja je napravljena u brzini.

Dr Igor Aleksić,

Predsednik Udruženja novinara Vojvodine (UNV)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi