Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zabranjene čestitke stranaka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 03. 2010.

Izvor: Danas

Zabranjene čestitke stranaka


Savet RRA o emitovanju plaćenih oglasa za praznike


Beograd - Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) doneo je odluku da nije dozvoljeno emitovanje čestitki političkih stranaka, kao ni njihovih lokalnih odbora, u formi plaćenog oglasa za Uskrs ili druge praznike, rečeno je Danasu u RRA.

Odluka je, kako navode, u skladu sa Zakonom o radiodifuziji, prema kom je zabranjeno reklamiranje političkih organizacija van predizborne kampanje.

U RRA objašnjavaju da se na ovaj slučaj odnosi i jedna odredba Kodeksa ponašanja emitera, koja navodi da je „van trajanja predizborne kampanje zabranjeno direktno ili indirektno reklamirati političke organizacije i oglašavati njihove skupove, akcije ili manifestacije bilo koje vrste u kojima se pojavljuje njihovo puno ili skraćeno ime“.

 B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi