Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS nas prevario
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 03. 2010.

Izvor: Kurir

RTS nas prevario


Generalni sekretar Crvene zvezde Andrija Kleut kaže da je nacionalna TV kuća izigrala dogovor s klubom

Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde, tvrdi da je klub prevario RTS, jer je Javni servis Srbije na svoju ruku emitovao direktan prenos utakmice s Vojvodinom i tako prekršio raniji dogovor. S druge strane, Zoran Marković, urednik sportske rubrike RTS, tvrdi je bio primoran da pusti prenos spornog meča, zbog tehničkih problema.

- Crvena zvezda, Zajednica i RTS su se dogovorili da u nedelju 28. marta bude emitovan snimak utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine od 21 sat. Na tome je insistirao RTS jer je od 19 sati imao prenos finala Kupa Srbije u ženskoj košarci. Dva sata pre početka utakmice Zoran Marković, urednik sportske redakcije RTS, obavestio nas je da će direktno prenositi utakmicu - kazao je Kleut i dodao:

- Bili smo zapanjeni i odmah smo poslali pismo kojim smo obavestili RTS da im nije dozvoljeno vršenje direktnog prenosa, već samo emitovanje snimka. Oni su se o naš zahtev oglušili i neovlašćeno su prenosili utakmicu. To je kao da vam neko uđe u u kuću i radi šta hoće bez vašeg znanja!

Zoran Marković, urednik sportske redakcije RTS, ne opovrgava dogovor s FK Crvena zvezda.

- Tačno je da smo se sa Crvenom zvezdom dogovorili da emitujemo snimak utakmice. Ipak, usled tehničkih problema sa finala kupa za košarkašice u poslednjem trenutku smo promenili odluku. Te priče o pritisku nemaju veze s istinom. Meni je mnogo žao što se sve ovo desilo. Razgovaraću s ljudima iz Zvezde i Zajednice superligaša da izgladimo ovaj nesporazum - kazao je Marković.

Antrfile : Zašto Borča nije interesantna?

Andrija Kleut kaže da su bez problema mogli da izbace kamermane RTS sa stadiona, ali da Crvena zvezda nije želela da pravi skandal. Kleut se pita i zašto RTS nije prenosio utakmicu BSK i Partizana koja je produžena za šest minuta?!

- Znali smo da je predsednik jednog nama konkurentskog malog kluba čitavo popodne zvao odgovorne na RTS i u Zajednici i pretio da će napraviti skandal ukoliko ne bude direktnog televizijskog prenosa Zvezdine utakmice!? Konsultovaćemo se o svemu sa Zajednicom. Prevareni su koliko i Zvezda. Utakmica između Borče i Partizana je bila baš uzbudljiva, produžena je za šest minuta, a gol je postignut u 93. minutu - poručio je Kleut.

Aleksandar Radonić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi