Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zvezda tuži RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 03. 2010.

Izvor: Sport

Zvezda tuži RTS


Prema planu i dogovoru meč između Crvene zvezde i Vojvodine trebalo je da bude emitovan u odloženom snimku, ali su sinoć kamere RTS-a direktno prenosile utakmicu sa Marakane.

Zbog toga je rukovodstvo Crvene zvezde pred sam početak utakmice izdalo saopštenje za javnost u kome između ostalog stoji.

-Tek u 16,45 obavešteni smo da će RTS direktno prenositi utakmicu, čime je prekršen dogovor pošto je klub u skladu sa interesima prethodnih dana prodavao ulaznice navijačima, koji su verovali da direktnog prenosa neće biti. Ne znam da li vam je poznato, ali Zvezdu prosečno prate na svakoj utakmici preko 15.000 navijača, tako da nama nije svejedno da li ima ili nema tv prenosa. Obavešteni smo da je na dan utakmice vršen pritisak od strane predsednika nama jedinog konkurentskog kluba da RTS promeni odluku i direktno prenosi današnju utakmicu. O detaljima tog pritiska obavestićemo javnost narednih dana. Crvena zvezda ne laže svoje navijače...

Medijski javni servis Srbije postavio je kamere i reportažna kola dva sata pre početka meča.

- Nismo imali mogućnosti i nismo želeli na fizički način sprečavati da se vrši prenos, jer smo ubeđeni da je sve što je učinjeno oko tv prenosa bila jedna provokacija na neku nesmotrenu reakciju. Obaveštavamo da ćemo u narednom periodu zabraniti direktan prenos svih drugih utakmica, koje Crvena zvezda igra na svom stadionu, odnosno da nikada više neće moći da se postave kamere ni reportažna kola na našem stadionu. Pored toga preduzećemo i druge pravne i sudske korake protiv RTS zbog neovlašćenog prenosa naše utakmice - stoji u saopštenju kluba sa Marakane, koji je potpisao generalni sekretar Andrija Kleut.

Antrfile : tehnika zakazala

Pao semofor


U prolećnom delu šampionata na stadionu Crvene zvezde bio je montiran ispod južne tribine novi semafor, ali juče navijači nisu mogli da prate dešavanja sa terena, pošto nije bio u funkciji. Kako su nam saopštili iz kluba, semafor je pao pred udarima vetra, pa je sinoć ponovo aktiviran stari monitor ispod južne tribine, koji je uspešno radio čitav meč.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi