Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sufinansiranje medija u Vojvodini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 03. 2010.

Izvor: Šumadija pres onlajn

Sufinansiranje medija u Vojvodini


Pokrajinski sekretar za informacije Ana Tomanova-Makanova najavila je raspisivanje konkursa za sufinansiranje vojvođanskih medija u ovoj godini u iznosu od 24,4 miliona dinara.

Pravo na učešće na konkursu nemaju javni servisi i kablovski distributeri, subvencionisani mediji, poput manjinskih glasila, dok ostali mediji i udruženja mogu konkurisati, izjavila je ona listu “Dnevnik”.

Makanova je istakla da ove godine neće odobravati projekte medijima koji nisu na vreme podneli izveštaje o prošlogodišnjem konkursu, i precizirala da je do 15. januara, kad je istekao rok, izveštaje dostavilo svega 20 odsto medija koji su dobili novac.

"Nakon što smo ponovili poziv, odazvalo se još oko 35 odsto. Sada smo sigurni u to da onih 20 odsto što su ignorisali rokove neće moći da konkurišu", naglasila je ona.

Makanova je napomenula da postoji mogućnost da se budžetska inspekcija pozabavi tim slučajevima, da bi se utvrdilo gde je otišao novac.

Konkurs će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a novac će morati da se potroši do kraja decembra.

Pokrajina obezbeđuje 75 odsto novca potrebnog za projekat, dok će mediji morati da pokriju 25 odsto, ali će to moći kroz cenu rada, obezbeđivanje tehnike ili na bilo koji drugi način.

Konkurs je podeljen na tri oblasti - za sufinansiranje projekata javnog informisanja obezbeđeno je nešto manje od 16 miliona dinara, za oblast unapređenja profesionalnih standarda informisanja izdvojeno je 1,5 milion, dok je sedam miliona određeno za tehničko-tehnološko opremanje.

FoNet

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi