Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Cane je vlasnik TV IN!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 03. 2010.

Izvor: Alo

Cane je vlasnik TV IN!


Sve optužbe koje je izneo Stanko Subotić Cane u intervjuu za podgoričku TV „In“ posledica su straha od proširivanja optužnice koje protiv njega sprema srpsko pravosuđe, tvrde sagovornici „Alo!“.

Ratko Knežević, jedan od prozvanih, i bivši bliski prijatelj Mila Đukanovića, tvrdi da je pravi vlasnik TV „In“ upravo Stanko Subotić, koji stoji iza slovenačke kompanije, formalnog vlasnika ove medijske kuće! Knežević demantuje Subotića i tvrdi da ne poznaje biznismene Miroslava Miškovića i Milana Beka, niti članove kabineta bivšeg premijera Vojislava Koštunice - Aleksandra Nikitovića i Radeta Bulatovića. Subotić pak tvrdi da je sprega upravo ove družine, uz asistenciju sadašnjeg direktora Aleksandra Tijanića, pokrenula hajku na njega.

Poznajem samo Sašu Tijanića, koji mi je nekada bio urednik u listu „Intervju“ pre 25 godina. Sve je to zamagljivanje pravog problema, a to je prava velika, stvarna kriminalna aktivnost Subotića i sadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića - izjavio je Knežević za „Alo!“. Za njega je, kako kaže, priča o slučaju pred švajcarskim sudovima „još jedna dimna bomba“.

- Bilo bi najbolje, kad je tako siguran i smiren, da Subotić dođe u Beograd i ispriča tamo pred nadležnim organima šta sve zna o materiji za koju je sudski i medijski optužen, zar ne? Takođe, ako je siguran da nije naručilac ubistva vlasnika „Nacionala“ Iva Pukanića, neka dođe i „poveri“ sebe ispitivanju i poligrafu hrvatske policije. Tek tada možemo razgovarati ko je bio u pravu, a ko u krivu - poručuje Knežević.

Niko od prozvanih Koštuničinih saradnika juče se nije javljao na poznate brojeve telefona. Savetnik lidera DSS-a Dejan Mihajlov nije želeo da komentariše tvrdnje Subotića i uputio nas je na portparola stranke. Zanimljivo je da ni bivše ni sadašnje vlasti do sada nisu ispitale nijednu prodaju državne fi rme u kojoj je učestvovao kapital Stanka Subotića i drugih o s u m - njičenih za pranje novca kroz privatizacije.

Tako je Subotić 2004. osnovao „Futuru plus“, od države kupio poslovni klub „Borba“, te je praktično bagatelno dobio 610 objekata (150 evra po kiosku). „Futura“ je do 2007, kada je protiv Subotića raspisana poternica, došla do kontrole nad četvrtinom srpskog tržišta sa prodajnom mrežom od 1.150 kioska. Upravljanje Canetovom fi rmom u tom momentu preuzeo je Nebojša Jestrović, bliski saradnik kokainskog bosa Darka Šarića. Državni organi još nisu saopštili ko je omogućio da ovaj unosni posao preuzmu lica sa Interpolovih poternica. Slično se dogodilo i sa prodajom „Novosti“, za koje i dalje nije jasno čijim kapitalom su privatizovane, posebno zbog toga što u ovoj medijskoj kući država i dalje ima značajan vlasnički udeo. Podsećamo i da je „Alo!“ prvi objavio i izveštaj argentinske policije u kojem se kao vođa bande za šverc kokaina označava Nenad Novaković, a američka DEA je tom spisku dodala i Nebojšu Mihailovića, Savu Markovića i Stanka Subotića. Ova lista dostavljena je argentinskim vlastima u operaciji „Balkanski ratnik“, koja je dovela do zaplene 2,7 tona kokaina.


Antrfile : Cane: Tijaniću, bivši prijatelju Tijanić: Vidimo se u Švajcarskoj


Stanko Subotić juče se oglasio otvorenim pismom u kome Aleksandra Tijanića optužuje za reketiranje i navodi kako je direktor RTS-a od njega i WAZ-a tražio proviziju za posredovanje u kupovini „Večernjih novosti“. Subotić, takođe, poručuje svom „bivšem najboljem prijatelju“, kako u pismu naziva direktora RTS-a, da će uskoro „istražnim organima u Švajcarskoj morati da objasni odakle mu milionski iznosi u jednoj švajcarskoj banci“. Prozvani Tijanić, s druge strane, ističe da „ne može da dočeka poziv švajcarskih vlasti“.Jedva čekam taj dan. Spakovaću se i sesti u prvi avion. Ali, ukoliko Subotić ne pruži dokaze za ono što tvrdi, mislim da je krajnje vreme da konačno objasni Srbiji odakle mu toliko novca i odakle toliko smrti oko njega - kaže Tijanić, koji je još ranije tvrdio kako mu je Cane Subotić nudio milion i po evra da preuzme poslove WAZ-a na ovom prostoru.

Medojević: Cane „miriše“ na Bebu


Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da Canetova priča „miriše“ na konstrukcije Bebe Popovića. - Beba je tvrdio da mi je jedan drugi biznismen Bogoljub Karić svojevremeno kupovao odela za 200 evra. Sve ovo što Cane priča sračunato je da ga spasi od proširenja optužnice koje mu sprema srpsko pravosuđe. Na bilo kom sudu spreman sam da prezentujem dokaze o aktivnosti njegove i Đukanovićeve kriminalne organizacije - rekao je Medojević, najavljujući da će tužiti TV „In“. Kako objašnjava, Subotićevo sve češće pojavljivanje u javnosti ukazuje da on, iako je na Interpolovoj poternici, ima „dugačke pipke“ u medijima i pojedinim nevladinim organizacijama.

Odbor zaseda 29. marta


Predsednik skupštinskog odbora za bezbednost Dragan Todorović (SRS) pozvao je predsednika Srbije Borisa Tadića da u ponedeljak dođe na sednicu ovog tela kada se bude raspravljalo o borbi protiv organizovanog kriminala. Odmah posle ovog poziva, članovi odbora iz vladajućih stranaka obavestili su predsednicu Skupštine da će pokrenuti postupak za smenjivanje Todorovića zbog načina na koji vodi to telo. Oni ga optužuju za zloupotrebu tog odbora u lične i stranačke svrhe.

Dinkić: Da se proveri privatizacija Luke i „Novosti“

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da je za društvo jako važno da se utvrdi istina o pranju novca kroz proces privatizacije.

- Svakako da je jako važno za društvo da se do kraja utvrdi istina o tome ko je i sa kakvim prljavim novcem učestvovao u procesu privatizacije i da taj dobije primerene kazne - rekao je Dinkić, komentarišući mogućnost ispitivanja prodaje Luke Beograd i „Večernjih novosti“. Kao nadležne adrese ministar je naveo upravu za sprečavanje pranja novca, tužilaštvo, policiju i pravosuđe.

- Što se tiče Agencije za privatizaciju, otkada sam ja nadležan za rad te institucije, ona izveštaje o kupcima preduzeća u Srbiji šalje redovno upravi za sprečavanje pranja novca, a onda ova institucija treba da radi dalje svoj posao - objasnio je Dinkić.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi