Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prvi posetioci na Avalskom tornju 17. aprila
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 03. 2010.

Izvor: Politika

Prvi posetioci na Avalskom tornju 17. aprila


Avalski toranj biće otvoren 17. aprila, a satnica programa i učesnici svečanosti biće poznati narednih dana, rekao je za „Politiku" Miloš - Bato Milatović, inicijator i urednik akcije obnove ove građevine.

On je precizirao da se upravo radi na scenariju svečanosti na kojoj će nastupati umetnici koji su od početka podržali obnovu ovog simbola prestonice.

- Ceremonija će početi u popodnevnim satima i moći će da joj prisustvuju svi zainteresovani. Kako bi se sprečile gužve, pristup automobilima biće dozvoljen do podnožja Avale, odakle će biti organizovan besplatan prevoz do tornja. Posebna čast i zadovoljstvo nam je što ćemo na otvaranju ugostiti i predstavnike držanog vrha Srbije - rekao je Milatović.

Na vidikovcu na 125. metru, otkriva naš sagovornik, biće upriličena izložba dela slikara koji su dali doprinos podizanju tornja.- Što se ostatka programa tiče, za sada je potvrđeno da će učestvovati Merima Njegomir, Ekstra Nena, Oliver Njego, Matija Bećković, Jadranka Jovanović...

U igri je i dalje nastup padobranaca i kros uz stepenice građevine. Detalji će biti poznati uskoro. Najveći deo svečanosti otvaranja direktno će prenositi televizija - ističe Milatović i dodaje da će ulaznice za Avalski toranj, koje su građanima svojevremeno deljene u nagradnim igrama posredstvom medija, dobitnici moći da iskoriste kad budu poželeli da u danima posle otvaranja obiđu građevinu.

D. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi