Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tijanić protiv Veljinih
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 03. 2010.

Izvor: Pres

Tijanić protiv Veljinih

Beograd - Zbog neistina, uvreda, kleveta, lažnih optužbi i zloupotrebe javne reči, Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS-a, ovlastio je poznatu advokatsku kancelariju da podnese krivičnu tužbu i pokrene parnicu protiv poslanika Nove Srbije Miroslava Markićevića.

- Od Markićevića, pasioniranog borca protiv krađa i kraduckanja, deteta razvedenih roditelja, kako se samopredstavio Skupštini, tražim da pokaže elementarnu građansku kuraž, odrekne se poslaničkog imuniteta i na sudu dokaže sve što je, zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu, izgovorio na moj račun. Ako se ne odrekne imuniteta, cela srpska javnost shvatiće to kao priznanje Markićevića da je običan „vodeničarski drekavac“, vrsta odomaćenog vampira koji straši seljane čim na Srbiju padne mrak - kaže Tijanić.

Generalni direktor RTS-a dodaje da će, „sa iskrenom nadom da će kazna pozitivno uticati na buduće ponašanje visokog lidera Nove Srbije“, celokupnu dosuđenu odštetu uplatiti u humanitarne svrhe.

Deo za kliniku

- Prvo, za legalizaciju nedovršene Kardio klinike na planini iznad Čačka. Zatim, za pomoć istrazi oko utvrđivanja identiteta visokopozicionirane osobe kojoj je mafija sa naplatnih rampi nosila novac. Kažu, u velikoj torbi. Ostatak je namenjen za pomoć nepravedno optuženima (hm) u milionskim mahinacijama prilikom kupovine starih vozova. Nalažem da se deo novca uloži u odbranu krivaca oko poštenog (hm, hm) stomilionskog asfaltiranja puteva. Dvadeset procenata da se odmah uplati glumcu Lanetu Gutoviću, besmrtnom Šojiću, jer obojica znamo po kojem političaru je kreirao taj lik. Poslednji deo odštete deponujem tužilaštvu za pomoć u svim predstojećim istragama oko korupcije i lopovluka, zasad pokrivenih imunitetom, strankom ili drečećom brigom za narod - navodi Tijanić.

Pored tužbi, Tijanić navodi da će, na osnovu skupštinskog zapisnika, protiv Markićevića podneti prijavu Savetu za srpski jezik, budući da poslanik srpske skupštine, ako je primio hrišćanstvo, ne sme da kaže „prosvećeni vladika“, već „preosvećeni vladika“, valja da zna da se vladika ne zove „Porfilije“ već Porfirije, te da se ne snižava „etnički“, već etički nivo.

Odgovor kao pretnja

Poslanik Markićević je prošlog četvrtka u Skupštini zatražio od Tijanića da se u Drugom dnevnik izvini građanima koji su učestvovanjem u nagradnoj igri na ovoj televiziji (SMS licitacija) prevareni i objasni kako će im biti nadoknađen novac. On je tada podsetio da je početkom decembra „izrazio sumnju da se licitacijama na RTS-u obmanjuju građani Srbije i insistirao na moralnoj odgovornosti Aleksandra Tijanića.

Antrfile : MarkićeviĆ: Tuži majstore, plašim se samo boga!

Poslanik NS Miroslav Markićevič kaže da ostaje pri svemu što je rekao Aleksandru Tijaniću i RTS, a da će o odricanju od poslaničkog imuniteta razmisliti tek kada vidi krivičnu prijavu koju je protiv njega podneo direktor nacionalnog TV servisa.

- Tijaniću poručujem - tuži majstore, ja se plašim samo boga i sina njegovog! O tome da li ću se odreći imuniteta ne želim da se izjašnjavam dok svojim očima ne vidim krivičnu prijavu. Mislim da Tijanić ovom tužbom želi da prikrije činjenicu da će TV pretplata poskupeti, a ja i pored svega ostajem pri stavu da javnost ima pravo da zna kako RTS troši pare, i ostajem pri svojim izjavama o SMS licitaciji. Tako misle i milioni građana u Srbiji - smatra Markićević.Komentarišući to što ga je direktor RTS nazvao „vodenim drekavcem“, Markićević je kratko rekao „da je to potpuno u Tijanićevom maniru“.

S. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi