Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kolos čeka lepše vrema
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 03. 2010.

Izvor: Pregled

Kolos čeka lepše vrema


Svečano otvaranje novoizgrađenog tornja na Avali Svečano otvaranje novoizgrađenog tornja na Avali, koje se već dugo najavljuje, biće upriličeno kada se za to stvore povoljni vremenski uslovi, izjavila je juče Tanjugu pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Aleksandra Damnjanović Petrović.

„Toranj je potpuno završen i ima sve dozvole, tako da samo čekamo da se vreme prolepša kako bi što veći broj građana mogao da prisustvuje svečanom otvaranju“, rekla je pomoćnica ministra.

Damnjanović Petrović je podsetila da je avalski toranj dobio upotrebnu dozvolu 16. februara i da ona postaje pravosnažna u roku od 30 dana, nakon čcega bi toranj trebalo da pređe u nadležnost Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo. Ona je kazala da će se o tornju na Avali brinuti novoformirano preduzeće Emisiona tehnika i veze (ETV). Prevashodna uloga tog preduzeća je prenošenje TV signala svim zainteresovanim televizijama po troškovnom modelu, a poseban značaj je u tome što će omogućiti zdraviju konkurenciju među televizijskim stanicama, kao i kvalitetnije pokrivanje, odnosno, dostavljanje signala.

 ETV koje se prvenstveno bavi telekomunikacijama, trebalo bi da počne s radom nakon postavljanja direktora na nekoj od narednih sednica vlade i registrovanja preduzeća u Agenciji za privredne registre, izjavio je ranije Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo Božidar Laganin.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi