Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kako komentarišete predlog UNS da Slavko Ćuruvija dobije ulicu u Beogradu?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 03. 2010.

Izvor: Danas

Kako komentarišete predlog UNS da Slavko Ćuruvija dobije ulicu u Beogradu?

Anketa lista "Danas" od 13. marta 2010. godine

Kako komentarišete predlog UNS da Slavko Ćuruvija dobije ulicu u Beogradu?


Nadežda Gaće
predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije

Od aprila 1999. do danas NUNS svakog meseca razgovara s tužiocem o tome šta ima novo u samoj istrazi, kao i o tome ko su naručioci Ćuruvijinog ubistva.

U  interesu nam je da država odgovori na to pitanje, a nakon toga ćemo razgovarati  o nazivima ulica i spomenicima.

Predlog UNS je čudan, da ne kažem uvredljiv,  zbog toga što je u tadašnjem listu Ekspres Politika bilo najavljeno ubistvo  Slavka Ćuruvije, a članovi UNS su u to vreme bili urednici tog lista. Oni su  tada bili posmatrači, a danas žele da osveštaju Slavka Ćuruviju jednom ulicom.  Krvnici ne smeju da osveštavaju već da odgovaraju.

Suzana Grubješić

potpredsednica G17 plus
Mnogo važnije od ulice u Beogradu koja bi nosila ime Slavka Ćuruvije jeste da  konačno saznamo ko je ubio vlasnika i urednika Dnevnog telegrafa i nedeljnika  Evropljanin.

Branko Ružić
predsednik Izvršnog odbora SPS

Udruženje novinara Srbije je esnafsko udruženje koje ima pravo da izlazi s  legitimnim predlozima. Ne vidim razlog da se neko protivi ovom predlogu, ali  mislim da ima još mnogo odličnih novinara koji zaslužuju nazive ulica, ne samo  u Beogradu već i u celoj Srbiji.

Aleksandar Jugović
direktor SPO

Svakako da podržavam inicijativu UNS. Smatram i da bi sve žrtve Slobodana  Miloševića trebalo da dobiju neko obeležje, neku počast. Strašno je ipak što je  od ubistva Ćuruvije prošlo gotovo 11 godina, a javnost još nije saznala ko su  njegove ubice. Uveren sam da bi najpre to trebalo rasvetliti, pa onda ići  dalje.

Petar Đorđević
predsednik gradske Komisije za imenovanje ulica

Komisija još nije dobila zahtev UNS da se jednoj ulici u Beogradu da ime  novinara Slavka Ćuruvije. Smatram da on treba da ima ulicu u prestonici, ali o  konačnoj odluci Komisija treba da se usaglasi. S druge strane, postoji problem  to što Komisija ima stav da ulice koje već imaju imena ne treba menjati, jer  svaki put kada su se menjali nazivi ulica građani su imali probleme zbog  promene dokumenata.



Inicijative UNS-a da jedna ulica u Beogradu dobije ime Slavka Ćuruvije


Pismo Jova Ćuruvije povodom izjave Nadežde Gaće



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi