Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nova Srbija: Tijaniću, izvini se srbima Tijanić: RTS nije organizator licitacije!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 03. 2010.

Izvor: Pres

Nova Srbija: Tijaniću, izvini se srbima Tijanić: RTS nije organizator licitacije!


Poslanici NS zatražili su na početku jučerašnje sednice Skupštine od direktora RTS-a Aleksandra Tijanića da se izvini građanima koji su prevareni u SMS licitacijama.Međutim, Aleksandar Tijanić u izjavi za Press kaže da se menadžment RTS-a već izvinio javnosti, i da je to izvinjenje proizvod moralne, a ne krivične odgovornosti.

- Osećajući moralnu odgovornost, menadžment RTS-a se izvinio srpskoj javnosti. RTS nije organizovao „SMS licitaciju“, niti je vlasnik tog softvera ni hardvera, i ta igra je po svim saznanjima organizovana po zakonu, zajedno sa Lutrijom Srbije i mobilnim operaterima. Dakle, RTS je samo emitovao podatke koje je dobio od priređivača nagradne igre i vlasnika softvera. Ne možete da optužite NBS ako neka kriminalna organizacija sa pištoljima upadne u banku u Aleksincu i opljačka je! Isto tako ne možete da optužite RTS za kriminalni upad u sistem licitacije. Naše izvinjenje je proizvod moralne, a ne krivične odgovornosti. Mi smo od prvih saznanja o prevari obavestili javnost da među uhapšenima nema nijednog radnika RTS-a, i sudeći prema svemu, do kraja istrage neće ga ni biti. Istovremeno se nadamo da će policija naći sve automobile i da će na kraju sudskog postupka naći način da se učesnici licitacije obeštete. Ali, to je problem pravosuđa i policije, a ne RTS-a. Samo podmukli političari, želeći da oštete ugled RTS-a, mogu da govore o bilo kakvoj odgovornosti RTS-a, kada se zna ko je i kako pljačkao građane Srbije - istakao je Tijanić.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi