Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radnici traže ispunjenje obećanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 03. 2010.

Izvor: Dnevnik

Radnici traže ispunjenje obećanja


Pokušaj Odbora sindikalne organizacije zaposlenih u “Dnevnik Štampariji” da održi konferenciju za štampu u zgradi “Dnevnika” nije uspeo jer su portiri novinarima koji su želeli da izveštavaju zabranili ulaz, po nalogu v. d. direktora “Dnevnik holdinga” Jasmine Mašulović. Zbog toga je konferenicija za štampu održana, uz prisustvo velikog broja zaposlenih, ispred zgrade “Dnevnika”.

Predsednik sindikalne organizacije “Dnevnik Štamparije” Steva Tomin ustvrdio je da su radnici izmanipulisani jer im nije isplaćen deo zaostalih zarada kako je bilo obećano. Takođe, istakao je Tomin, nisu ispunjeni ni drugi zahtevi zbog kojih su radnici prethodnih meseci protestovali i štrajkovali glađu, a pre svega zaposleni i dalje nemaju overene zdravstvene knjižice zbog čega ne smogu da se leče.

Tomin tvrdi da su pare od Vlade Vojvodine stigle u preduzeće, ali da novoimenovana direktorka ne dozvoljava da plate budu isplaćene. Sindikat je, kako kaže Tomin, zakazao novi razgovor s potpredsednicom Vlade Vojvodine Anom Tomanovom-Makanovom i pokrajinskim sekretarom za rad i zapošljavanje Miroslavom Vasinom te ako oni ne ispune ranije data obećanja, radnici će ponovo izaći na ulice i obnoviti svoje proteste ispred Vlade Vojvodine.

Lj. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi