Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Predsednik opštine ucenio novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 03. 2010.

Izvor: Blic - Srbija

Predsednik opštine ucenio novinare


Bor - Javno preduzeće "Štampa radio i film" (ŠRIF) optužilo je predsednika opštine Bor Branislava Rankića (SRS) da je zabranio isplatu zarada radnicima tog medijskog preduzeća jer nisu emitovali jednosatni film o suđenju vođi radikala Vojislavu Šešelju u Hagu.

Sukob te medijske kuće i Rankića počeo je nakon nedavnog emitovanja dvadesetominutnog propagandnog materijala o nastanku Demokratske stranke, u okviru emisije u kojoj su gostovali funkcioneri opštinskog odbora te partije.

U saopštenju uređivačkog kolegijuma se navodi da je ŠRIF ponudila Rankiću da, umesto filma sa suđenja predsedniku SRS u Hagu, gostuje 60 minuta na TV Bor, što je on odbio. Rankić je potvrdio za agenciju Beta da je odbio da ŠRIF-u isplati zaradu iz budžeta opštine i kazao da će to učiniti kada radikalima izađu u susret kao što su učili Demokratskoj stranci.

- U ŠRIF-u sada imaju mogućnost ili da isprave grešku, ili da zaradu traže od DS-a - kazao je Rankić, koji će na funkciji predsednika opštine ostati do ponedeljka, kada se očekuje da počne da radi Privremeno veće u SO Bor.

U ŠRIF-u su, međutim, ocenili da je Rankićeva odluka o zabrani isplata radnicima direktno mešanje u uređivačku politiku i ucena, jer se oni ne finansiraju iz budžeta SRS, već opštinskog budžeta u koji se sliva novac građana Bora.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi