Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uvrede kao odgovor!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 03. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Uvrede kao odgovor!


Uvrede koje je francuski šef diplomatije Bernar Kušner, uputio Budimiru Ničiću, dopisniku "Glasa Amerike" sa Kosmeta izazvale su lavinu reakcija u Srbiji.

Oglasila su se novinarska udruženja, organizacije porodica nestalih, političari...Svi osuđuju kako je Kušner reagovao kada ga je Ničić upitao da prokomentariše optužbe porodica kidnapovanih Srba sa Kosmeta da je odgovoran za učešće u trgovini organima i za njegov stav o "žutoj kući".

Umesto odgovora, francuski šef diplomatije je novinaru preporučio lečenje i nazvao ga ludakom.

Prilog o incidentu emitovan je preksinoć u emisiji ove televizije, pa su gledaoci širom sveta mogli da vide šta se dogodilo tokom boravka Kušnera u Gračanici. Ničić nam kaže da je o svemu odmah obavestio svoju redakciju.

- Iako sam bio šokiran odgovorima gospodina Kušnera, želeo sam da ostanem pribran i profesionalno do kraja odradim svoj posao - priča Ničić.

- Nisam imao nameru da na bilo koji način isprovociram i smatram da sam pitanje postavio veoma korektno.Dopisnik "Glasa Amerike" kaže da je najpre pomislio da prevodilac nije ispravno preveo pitanje. Tu mogućnost je odbacio kada je usledio odgovor na drugi deo pitanja.

Ničić dodaje da kao izveštač sa Kosmeta do sada nije imao problema u radu. U kancelariji Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM u Gračanici, najavljuju protesno pismo francuskoj ambasadi, a Informativna služba SNV sa Kosmeta uložila je juče javni protest francuskoj vladi.

Antrfile : CINIČNO I NEPROFESIONALNO

Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih na KiM izrazilo je juče ogorčenost zbog izjava Kušnera. Kako navode, umesto odgovora na pitanje o zločinima koji su se desili u vreme njegovog mandata, on je istupio "cinično i neprofesionalno".

Srpska radikalna stranka zatražila je od Vlade da Kušnera proglasi nepoželjnom osobom, kao i da se Francuskoj uputi demarš zbog njegovih izjava. UNS i NUNS oglasila su se povodom "nediplomatskog govora i uvreda" upućenih novinaru Ničiću, a UNS je o incidentu obavestio i međunarodnu fondaciju novinara.

D. Zečević


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi