Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Višković persona non grata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 03. 2010.

Izvor: Alo onlajn

Višković persona non grata


Poznati sportski komentator Nebojša Višković objavio je da je Teniski savez Srbije juče raskinuo dogovor o njihovoj saradnji na predstojećem Dejvis kup meču između Srbije i SAD („Arena“, 5-7. mart), pošto je to zahtevala porodica Novaka Đokovića!

- Juče ujutru su me zvali i kazali da na intervenciju porodice Đoković neću moći da radim na meču Srbije i SAD. Razlog je to što sam ja navodno pošto-poto protiv Novaka, zato što ga mrzim i ne želim mu dobro - kazao je Višković agenciji „Beta“.

Inače, Višković je trebalo da bude spiker na mečevima, na žrebu i na svečanoj večeri.

- Lično, to me uopšte ne pogađa, pošto mi to nije životna želja niti mi egzistencija zavisi od toga. Zabolelo mi je što neki moćnici ponovo demonstriraju silu i to prolazi. Najviše mi smeta što se to dešava u mojoj zemlji - kazao je Višković i priznao da donekle razume Teniski savez Srbije.

- Znam kakvo oni imaju mišljenje o meni i znam da saradnju nisu raskinuli zbog navedenog razloga, nego nekih drugih igara. To, naravno, ne znači da bih i ja postupio isto - kazao je komentator, koji inače radi na Televiziji „Sport klub“.

Višković je, takođe, odlučno negirao da želi loše najboljem srpskom teniseru, već da, naprotiv, o njemu ima izuzetno pozitivno mišljenje.

- Iako familija Đoković sve radi da se ja nekako prevrnem i počnem zaista da mrzim Novaka, to se nikada neće desiti. Novaka Đokovića znam otkad je imao 12 godina i uvek sam o njemu pričao u superlativima - naglasio je Višković, kojeg će kao komentator zameniti Aca Stojanović.

TSS nije želeo da komentariše slučaj, kao što to nisu želeli da urade ni u „Femili sportu“.

Srđan ga oterao i sa RTS!

Đokovićeva porodica odavno je u sukobu sa Viškovićem, a otac drugog tenisera sveta Srđan već mu je dva puta zamerio zbog navodnog manjka podrške najboljem srpskom igraču. Prethodno je porodica Đoković tražila i uspela da izdejstvuje da ne prenosi mečeve Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu na kanalima RTS-a, nakon čega je Višković napustio javni servis Srbije.

Armenulić: Nije Srđan loš!

- Ne verujem da je Srđan Đoković intervenisao u TSS-u da sklone Nebojšu Viškovića s mesta spikera na meču s Amerikancima. Ne bi to uradio, nije on loš čovek. U medijima ga kritikuju, možda i s pravom, ali treba reći da je od Noleta napravio ovakvog igrača. Takođe, mislim i da ne može da privatizuje Savez i da hoće, kao i da nisu istinite priče da je Nebojšu sklonio i sa RTS-a. Ipak, ne znam tačne detalje sukoba, ali mi je više verovatno da je RTS, koji prenosi taj duel u „Areni“, hteo da angažuje svog novinara - kaže Radmilo Armenulić, uz konstataciju da je za njega Višković najbolji teniski komentator u zemlji.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi