Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio Leskovcu preti stečaj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2010.

Izvor: Danas

Radio Leskovcu preti stečaj


Leskovac - Radio Leskovac nije promenio vlasničku strukturu ni posle pre nekoliko dana organizovane druge aukcije, jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Vrednost ovog kolektiva je procenjena na 188.000 dinara, ali ni to nije bilo podsticajno da ga neko kupi.

Razloge treba tražiti u statusu Radio Leskovca, jer je od samog osnivanja podstanar, a trenutna dugovanja dosežu deset miliona dinara.

Poslednjih dana Radio je bio u centru pažnje ovdašnje javnosti, jer su pojedine stranke opozicije energično zahtevale da se ne menja statut tog medijskog servisa, odnosno da i dalje osnivač bude - grad. Da li će tako i biti neizvesno je, ali ako je suditi po tumačenjima stručnjaka, ova stanica mora da bude privatizovana, jer tako nalažu propisi.

U Radio Leskovcu je trenutno zaposleno više od 30 radnika, među kojima je trinaestoro novinara. Nedavno je došlo do kadrovskih promena, jer je smenjena direktorka Olgica Petrović i njenu dužnost je preuzeo Nebojša Pešić, koji priznaje da nije u stanju da prognozira budući status Radio Leskovca, jer to najmanje zavisi od zaposlenih u tom kolektivu.

- Sve što je bilo u našoj moći, preduzeli smo. Pre nekoliko godina smo pokušali da postanemo većinski vlasnici, i je tada cena na aukciji bila „naduvana“ na 21 milion dinara, ali smo bili spremni i to da platimo. Nažalost, zbog kašnjenja u isplati prve rate, Agencija je raskinula ugovor - kaže Miroslav Mihajlović, urednik Sportskog programa Radio Leskovca.

Inače, u okviru racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru grada na Veternici, broj zaposlenih u Radio Leskovcu će uskoro biti prepolovljen, a ako ne uspe i treća aukcija ovde se strahuje od najgoreg scenarija - odlaska u stečaj.

Antrfile : Istorija

Radio Leskovac je osnovan 1968, ali je zvanično počeo da emituje program 1. maja 1971. Posle decenija velikih uspeha, njegov položaj je veoma težak, sudbina zaposlenih neizvesna, a zarade, inače više nego skromne, kasne i po nekoliko meseci.

D. Kocić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi