Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uskoro o Bradićevom Zakonu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 02. 2010.

Izvor: Kurir

Uskoro o Bradićevom Zakonu


Beograd - Ustavni sud Srbije će o Zakonu o javnom informisanju raspravljati u prvom tromesečju ove godine i nakon toga će doneti odluku!

Ovo je najavila predsednica USS Bosa Nenadić, koja kaže da je rasprava o tom dokumentu već uvrštena u plan rada suda za prva tri meseca 2010. godine.

- Predlog za ocenu ustavnosti Zakona o javnom informisanju podneo je zaštitnik građana Saša Janković. Sud je tom predmetu, s obzirom na to da je predlog ovlašćenog predlagača, dao prioritet u radu. Odmah je dostavljen Narodnoj skupštini na odgovor, kao što su i inicijative koje su podnosili pojedinci takođe dostavljene parlamentu na mišljenje - ističe Nenadićeva, i dodaje:

- Skupština je dostavila odgovor i sudija izvestilac priprema referat za javnu raspravu. Prema planu rada suda za prvo tromesečje ove godine, Zakon o javnom informisanju unet je kao zakon o kome će sud raspravljati. Nadam se da će sud nakon javne rasprave ubrzo doneti odluku - poručuje Nenadićeva.

M. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi