Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odbornik tužio novinarku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 06. 2010.

Izvor: Dnevnik

Odbornik tužio novinarku

Suđenje nedeljniku „Bečejski mozaik”




Suđenje nedeljniku „Bečejski mozaik“ po tužbi odbornika Srpske radikalne stranke u Skupštini opštine Bečej Nebojše Kolarskog održano je juče pred Višim sudom u Novom Sadu.

Kolarski je tužio izdavača „Bečejskog mozaika“, firmu „Mozaik“, i novinarku Kristinu Demeter Filipčev za naknadu nematerijalne štete od pola miliona dinara zbog duševnih bolova pretrpljenih usled povrede časti i ugleda.

Kolarski je list tužio zbog teksta „Radikalno crno na belo“ iz februara 2010. godine. Juče su saslušane stranke u postupku, a presuda će biti doneta naknadno. U tom tekstu Kristina DemeterFilipčev navela je da je Kolarski na sednici SO, govoreći o lokalnim akcionim planovima za Rome i za zapošljavanje, koristio govor mržnje jer je građane delio na „crne“ i „bele“.

Redakcija „Bečejskog mozaika“ saopštila je ranije da je Kolarski tek dva meseca od objavljivanja teksta došao u redakciju i zatražio da se objavi „izvinjenje“ redakcije.„Pošto je zakonski rok istekao, redakcija mu je ponudila da sam napiše reagovanje, ali je Kolarski, uz opasku ‘vi niste normalni’ napustio redakciju“, saopštio je „Bečejski mozaik“.

E. D.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi