Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Policija rasvetlila pretnju novinaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 06. 2010.

Izvor: Pres

Policija rasvetlila pretnju novinaru

Užice - Užička policija podnela je krivičnu prijavu protiv Slobodana Đurovića (45) iz Čajetine, radnika JKP „Zlatibor“, zbog osnovane sumnje da je pre tri dana preko mobilnog telefona pretio dopisniku „Večernjih novosti“ Nikoli Jankoviću da će „završiti na groblju“ zbog teksta objavljenog u tim novinama.



Načelnica Policijske uprave Užice Dragica Jevtović juče je na konferenciji za novinare rekla da je „brzom i efikasnom“ akcijom policije, u koju su bili uključeni MUP i direktorat policije, otkrivena osoba za koju se osnovano sumnja da je uputila telefonski poziv novinaru.

Osumnjičeni Đurović je, prema saznanju policije, pretnju smrću novinaru Jankoviću uputio sa službenog mobilnog telefona iz prostorija firme u kojoj je zaposlen.

- Slobodan Đurović je na saslušanju izjavio da je zvao Nikolu Jankovića i da su razgovarali o perionici, ali da se ne seća da je pretio Jankoviću jer je bio u alkoholisanom stanju. Utvrdili smo da u vreme kada je telefonirao nije bio sa policajcima. Policijska ispostava na Zlatiboru i JKP „Zlatibor“ nalaze se u istoj zgradi sa zasebnim ulazima. Đurović je nakon razgovora sa novinarom otišao u policijsku ispostavu i rekao da je zvao Jankovića u vezi sa perionicom, i naglasio: „Samo da se zna“ - rekla je Dragica Jevtović.

Sporna perionica o kojoj je pisao Janković je vlasništvo Aleksandra Anđića, službenika Skupštine opštine Čajetina, koju je on ustupio u zakup Mitru Đuroviću, koji je u njemu otvorio perionicu automobila, što je, prema mišljenju vlasnika ostale dve perionice u tom turističkom mestu, ali i meštana Zlatibora, bio nezakonit postupak. Policija je utvrdila da je Slobodan Đurović rođak Mitra Đurovića, zakupca perionice.

Nikola Janković još nije siguran koji je pravi motiv da se njemu upute pretnje, da li je u pitanju politički motiv jer u opštini Čajetina ne prestaje borba za vlast ili možda iza svega stoje kriminalne grupe.

Nezvanično saznajemo da je Slobodan Đurović dugogodišnji aktivista Demokratske stranke u opštini Čajetina, čiji predstavnici vrše pritisak da se uvedu privremene mere u ovoj opštini.

Udruženje novinara Srbije (UNS) izrazilo je zadovoljstvo zbog brze reakcije užičke policije, koja je otkrila osobu za koju se sumnja da je pretila dopisniku „Večernjih novosti“ iz Užica Nikoli Jankoviću.

- Akcija užičke policije uverila nas je da je počinioce ovakvih nedela moguće otkriti, a izazvala zabrinutost što se u drugim slučajevima u kojima se novinarima preti to ne dešava - saopštilo je udruženje.

Z. G.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi