Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đorđe Vukadinović tužio Svetislava Basaru, Zorana Panovića i list Danas
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 06. 2010.

Izvor: Danas

Đorđe Vukadinović tužio Svetislava Basaru, Zorana Panovića i list Danas

Na ime nadoknade zbog pretrpljenih duševnih bolova Vukadinović traži 750.000 dinara

Beograd - Glavni i odgovorni urednik Nove srpske političke misli, politički analitičar Đorđe Vukadinović podneo je tužbu Višem sudu u Beogradu u kojoj od kolumniste Danasa književnika Svetislava Basare, glavnog i odgovornog urednika lista Danas Zorana Panovića i preduzeća Dangraf, koje je izdavač lista Danas, traži da mu na ime naknade nematerijalne štete plate iznos od 750.000 dinara.

Prema navodima iz tužbe, Basara je u kolumni objavljenoj u listu Danas 18. februara ove godine pod naslovom „Dvogodišnjica“, izneo tvrdnju da je Vukadinović „putem objavljivanja svojih članaka doprineo ekscesnom ponašanju pojedinaca i manjih grupa“ na mitingu održanom povodom proglašenja nezavisnosti Kosova.

Ovo je - kaže se u tužbi - „notorna neistina čijim je objavljivanjem grubo povređeno dostojanstvo ličnosti tužioca pa isti zbog toga trpi intenzivne duševne bolove. Na ovaj način povređeno je dostojanstvo, ugled, čast i prava ličnosti tužioca kao porodičnog čoveka i neporočne ličnosti, intelektualca sa vrhunskim naučnim i stručnim referencama, koji je u stručnoj javnosti prepoznatljiv samo po kvalitetnom analitičkom, naučnom radu“, zbog čega tuženi „potražuje dosuđivanje pravične novčane naknade“.

R. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi