Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Osam kandidata za generalnog direktora RTS-A
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 06. 2010.

Izvor: Pres

Osam kandidata za generalnog direktora RTS-A

Beograd - Za novog direktora Javnog servisa Srbije prijavilo se osam kandidata, ali do kasno po podne 15. juna (poslednji dan za prijave) među njima nema sadašnjeg direktora Aleksandra Tijanića, otkriva za Press generalni sekretar UO RTS Stanislav Veljković.




Iako je juče istekao rok za prijave, konačna lista kandidata biće saopštena za dva-tri dana, jer će UO RTS sačekati da stignu i prijave koje su eventualno podnete poštom zaključno sa 15. junom. Veljković, međutim, nije želeo da otkrije imena kandidata čije su prijave već stigle.

- Utorak je bio poslednji dan za podnošenje prijava i, pošto znam da vas zanima, među njima nema Aleksandra Tijanića. Znam da nema Tijanića jer na prijavama u zaglavlju stoji ime podnosioca. Ali, nije korektno da otkrivam njihova imena - kaže Veljković za Press i dodaje da će sednica Upravnog odbora na kojoj će biti izabran novi direktor RTS biti održana „između 25. i 30. juna“.

U javnosti se spekulisalo da će kandidature podneti nekadašnji čelnici RTS Bojana Lekić i Milorad Vučelić. Međutim, oboje su za Press negirali da žele da se vrate na RTS. Očekuje se i da će Aleksandar Tijanić u poslednjem trenutku ipak podneti kandidaturu za generalnog direktora RTS. Mandat prvog čoveka Javnog servisa traje četiri godine.

B. Bojić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi