Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrade u prave ruke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 02. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Nagrade u prave ruke


Osmesi na licima govorili su više od reči u prepunom “Aero klubu”, gde su u četvrtak, u tradicionalnom izboru “Večernjih novosti” i dodatka “TV novosti”, najboljima uručena prestižna priznanja za najgledanije TV programe u protekloj godini.

Na dodeli nagrada, najbrojniji su bili predstavnici Radio-televizije Srbije, jer je anketiranje “Corporate communication center” (u kojem je učestvovalo više od 18.000 ispitanika iz dvadeset gradova Srbije), pokazalo da je upravo Javni servis u 2009. godini gledaocima ponudio najkvalitetniji program.

Bebi Dol, koja je odnela laskavu titulu “mis lapsus”, publiku nije zasmejala samo svojom “biserom” godine, nego i činjenicom da je na dodelu stigla kada je svečanost već završena. Šarmantna pevačica opravdala se kako nije verovala da će zaista dobiti ovu nagradu. Ipak, bilo je mnogo više onih koji nisu bili tako nepoverljivi, pa su u svečanoj atmosferi primali i uzvraćali čestitke. Među njima i Živorad Nikolić, koji je za svoju autorsku emisiju “Žikina šarenica” dobio prestižno priznanje “Dušan - Duda Timotijević”.

- Mene su nagrade uvek zaobilazile, ali rad nije - rekao je kroz šalu Nikolić.

- Sada su počela da pristižu i priznanja, što me pomalo brine. Moram da kažem da mi je ovo najdraža nagrada do sada, jer je stigla od onih koji su beskompromisni, a njihova reč je uvek britka kao sablja.

Predstavnici RTS u četvrtak su imali još mnogo razloga za slavlje, ali i ponos, jer su, po mišljenju gledalaca, bili najbolji u još pet kategorija: informativni program “Dnevnik 2”, kviz “Slagalica”, sportski, filmski i serijski program za “Selo gori, a baba se češlja”.

Na dodeli nagrada zablistali su i Jovana Janković i Ognjen Amidžić, koji su proglašeni za TV lica godine, a autoru “Ami-dži šoua” dodeljena je i nagrada za najgledaniji tok-šou.

Televizija Pink proslavila se i zahvaljujući “Grand šouu”, koji je nagrađen u kategoriji najgledanijeg zabavno-muzičkog programa.

Na dodeli nagrada, ni B 92 nije ostao bez priznanja koje je dobio za najgledaniju dokumentarnu emisiju “Nacionalna geografija”.Prvi put ove godine dodeljena je nagrada za najboljeg medijskog partnera Kompanije “Novosti”, a ona je pripala Studiju B. Priznanje je primio glavni i odgovorni urednik Aleksandar Timofejev.

- Drago mi je što smo se kao regionalna televizija izborili za ovo priznanje - rekao je Timofejev. - “Novosti” i mi smo ugledne, ozbiljne i iskusne medijske kuće koje sve rade za svoju publiku. A otkriću vam i jednu tajnu - u logu NTV Studio B - “N” je trebalo da znači “Novosti” - Studio B. Zajednički projekat, tih davnih dana ipak nije realizovan, ali važno je da je odlična saradnja ostala i do današnjih dana.

Antrfile : Lapsus godine

Žiri je i ove godine imao težak zadatak da izabere mis i mistera lapsus, a u žestokoj konkurenciji, laskavo priznanje dobili su pevačica Bebi Dol i novinar SOS kanala Vladan Tegeltija.”Mis lapsus 2009 ”27. novembar ima trideset dana. Tri dana i danas je 12. novembar, znači ima 15 dana. “Mister lapsus 2009” Naravno, želim ti da te zdravlje zaobiđe do kraja karijere.

U žestokoj konkurenciji, našli su se i lapsusi:- Bomba se bacila - Ivana Vučićević, Studio B.

- Jedna gospođa je čak struju udarila - Ivana Višković, Avala.

- Obojica su njih dvoje - Dragana Katić, Grand šou, Pink

- I tog petka sneg je vejao tri dana bez prestanka - Lidija Skrinjik, Grand šou, Pink.

- Bravo Viktore, odnosno Gorane, imena su ista - Aleksandar Matić, Kviskoteka, Foks.

- Svaku našu banju otkrio je neki konj - Živorad Nikolić, RTS.

BEBI DOLl - ”MIS LAPSUS” GODINE LINGVISTIČKA NEVALjALŠTINA


- Zadovoljna sam i ponosna vlasnica nagrade “Mis lapsus”, jer je odraz simpatije gledalaca, ali i moje umetničke prirode.To je bila jedna lingvistička nevaljalština, i savetujem svima da razgovaraju što više, jer važno je da je sve lepo i da nema nesporazuma među ljudima, a ako se i desi poneki lapsus, ništa strašno.

VLADAN TEGELTIJA - ”MISTER LAPSUS” KO RADI, TAJ I GREŠI

- Šta reći, osim hvala “Novostima”, čitaocima i gledaocima koji su mi omogućili da se makar na ovakav način nađem u ovakvom društvu. Bio bih zadovoljniji da sam u koži Ognjena Amidžića, ali dobro, i ova nagrada je odraz gledanosti. Ko radi, taj i greši. Drago mi je što sam u dobrom društvu, s obzirom na moje prethodnike.

“RADMILOVIĆ” NADI I BOJANU


Glumica Nada Šargin dobitnica je nagrade “Zoran Radmilović” za glumačku bravuru ostvarenu na Sterijinom pozorju za ulogu u predstavi “Nevinost”, a njen kolega Bojan Žirović nagrađen je za epizodnu ulogu u istom komadu. Priznanja su im uručena zajedno sa nagradama “TV novosti”.

OGNjEN AMIDžIĆ, TV LICE I TOK-ŠOU EMISIJA GODINE SAD MOGU DA UMREM MLAD


- Lepo je dobiti nagradu za TV lice, ali ipak priznanje za tok-šou ima veću težinu jer je emisija autorska stvar. Pogotovo mi je drago što je u tako jakoj konkurenciji pobedila emisija iza koje stoji samo troje ljudi, što je, verovali ili ne, slučaj sa “Ami-dži šouom”. Ne znam šta dalje posle svih priznanja koje sam dobio, voleo bih da kao Džejms Din, umrem mlad, na vrhuncu karijere, pa da me se sećaju po nagradama.

JOVANA JANKOVIĆ - TV LICE GODINE OVO JE PRIZNANjE ZA 130 LjUDI


- NE mogu da propustim priliku, a da se ne pohvalim da Jutarnji program Javnog servisa ima udeo u gledanosti od preko 55 procenata. I tako već pet godina unazad. Zahvaljujem se na ovom priznanju, ali napominjem da ovo nije nagrada samo meni, već svima u našoj maloj redakciji koja ima oko 130 ljudi.

MILORAD MANDIĆ, SERIJA “SELO GORI, A BABA SE ČEŠLjA”PONOSNI NA GLEDAOCE


- Slagao bih kada bih rekao da nismo ponosni što već četvrtu sezonu ovo što radimo na terenu u svakojakim uslovima, prati toliko gledalaca. Upornim radom, savladali smo prepreke, došli ovde gde smo, a nadam se da ćemo, na radost gledalaca, biti još bolji. Ekipa serije “Selo gori, a baba se češlja” vredno radi za vas.

T. Loš - M. Dedić


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi