Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Simbol opet sija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 04. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Simbol opet sija

Danas svečano otvaranje Avalskog tornja

 

Prema rečima doajena RTS-a Miloša-Bate Milatovića, koji je zajedno sa UNS pokrenuo inicijativu obnove Avalskog tornja, puštanje u rad jednog od najznačajnijih simbola Srbije i Beograda biće proslavljeno tročasovnim programom i vatrometom.



- Nastupiće hor RTS-a, dečiji hor "Kolibri", kao i padobranska grupa ekstremnih sportova MUP-a - kaže Milatović. - Leteća grupa Vojske Srbije napraviće zastavu od boja koju ispuštaju avioni. U 20 časova biće vatromet, a sve će to moći da gledaju građani u prenosu na RTS.Među govornicima su direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, ministar Oliver Dulić, gradonačelnik Dragan Đilas, radnik preduzeća "Ratko Mitrović Dedinje" - glavnog izvođača radova, Raja Radovanović...


Antrfile : Neutralnost

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, kao republički premijer, juna 2005. godine otvorio je radove na obnovi tornja. Iz DSS su saopštili da on nije pozvan na otvaranje.

- Znamo da je NATO namerno srušio simbol Beograda i naše zemlje, i Srbija je namerno ponovo izgradila svoj simbol - rekao je Koštunica.


- Avalski toranj bio je i ponovo postaje orijentir Srbije. Sada je i posebno važan, jer za narod postaje simbol i orijentir da Srbija ostane slobodna i vojno neutralna zemlja.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi