Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Buđenje" uz Goricu i Dragana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 04. 2010.

Izvor: RTS

"Buđenje" uz Goricu i Dragana

Poznati voditeljski par Gorica Nešović i Dragan Ilić od 10. maja na Prvom programu Radio Beograda. Svakog radnog dana Gorica i Dragan vodiće emisiju "Buđenje".




Slušaoci Prvog programa Radio Beograda od 10. maja u terminu od 6.00 do 9.00 časova moći će da prate emisiju "Buđenje" koju će uređivati i voditi Gorica Nešović i Dragan Ilić. Svakog jutra dobro poznati voditeljski par uključivaće se u Jutarnji program RTS-a.

Glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda Dušan Radulović izjavio je na konferenciji za novinare da je nova emisija još jedan u nizu koraka ka modernizaciji programa.

Prema njegovim rečima, Gorica i Dragan će biti "gospodari sadržaja programa", a njihovo iskustvo, način rada i stil osvežiće program Radio Beograda.

Istraživanja pokazuju da je Radio Beograd i dalje radio kome slušaoci najviše veruju, rekao je Radulović i dodao da je slušanost radija sve bolja i da je uvek među tri najslušanija radijska programa u Srbiji.

Gorica Nešović navodi da je nova radijska emisija "Buđenje" plod saradnje Radio-televizije Srbije i novoosnovane produkcijske kuće "Super miš".

"To znači da nismo na jaslama RTS-a, već smo Dragan i ja samo želeli da proizvod našeg rada iznesemo na tržište", rekla je Gorica.

Gorica je naglasila da rad na Radio Beogradu ima mnoge prednosti, i da je taj radio "jedan od mladalačkih snova za koji je mislila da se nikada neće ostvariti".

Prelazak profesionalni izazov

Prema rečima Dragana Ilića, radio u segmentu jutarnjeg programa jedini može da nadmaši televiziju, a pitanje prelaska na Radio Beograd je pitanje profesionalnog izazova.

Dragan i Gorica u potpunosti su odgovorni za produkciju programa, uključujući sadržaj i slušanost.

"Na Radio Beogradu nam je dozvoljeno da radimo sve što smo osmislili", rekao je Dragan.

"Na Radiju B92 osetili smo da nam treba jedna logistička podrška koju nismo dobili. Odluka o prelasku na Radio Beograd trajala je poslednjih nekoliko meseci", kaže Dragan i dodaje da se nada da će nova emisija "Buđenje" doprineti kvalitetu programa Radio Beograda.

Prvi program Radio Beograda emituje 22 sata živog programa, koji prvenstveno ima informativnu funkciju. Jedan je od retkih, takozvanih "programskih" radio stanica koji ima tačno određenu satnicu emisija. Radio ima i razrađenu mrežu dopisništava u Srbiji, zemljama u okruženju i svetu.

Arhiv Radio Beograda ima više od 150.000 sati programa i jedan je od najznačajnijih u ovom delu Evrope.

Internet sajt Radio Beograda sastavni je deo sajta RTS-a. Posetioci sajta ubuduće će moći da prate program Radio Beograda i preuzimaju određene emisije. Takođe, posetioci sajta moći će da aktivno učestvuju u "kreiranju" delova programa Radio Beograda.

Biografije Gorice i Dragana

Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Po završetku srednje škole, 1982. godine postaje saradnik Omladinske emisije "Ritam srca" na Studiju B.

Do 1989. godine radila je na Studiju B kao voditelj u brojnim muzičko-zabavnim emisijama, kvizovima, top listama, noćnom i dnevnom programu. Na Televiziji Beograd učestvovala je u školskom programu "Ponedeljnik" i u eksperimentalnom programu Trećeg kanala.

Poslednjih šest godina sa Draganom je vodila emisiju "Dizanje" na Radiju B92, gde je poslednje četiri godine bila direktorka programa.

Objavila je dve knjige inspirisane običnim životom "Priči nikad kraja" i "Kuvarica".
Zaljubljena u radio, zanesena biljkama i prirodom, fascinirana Nikolom Teslom, opčinjena ljudskom energijom...

Kako navodi, "majka je pubertetlije, deset godina razvedena, ali se mnogo lepo slaže sa bivšim mužem".

Dragan Ilić je rođen 20. januara 1969. godine u Prištini. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci, vojsku u Zadru, a fakultet u Beogradu. Diplomiran je psiholog, bubnjar u nekoliko bendova. Oženjen je Živanom Šaponjom Ilić i ima dva sina, Danila i Matiju.

Od 1994. godine radio je na B92. Njegove omiljene emisije koje je smislio i vodio su "TV Manijak", "Taksi B92", "Manijaci na Točkovima". Osnivač je muzičkog festivala "Ring Ring". Kolumnista je nedeljnika Vreme.

Dobitnik je nagrade za TV kritiku Dušan Duda Timotijević i Oskara popularnosti za 2009. godinu.

"Mladolik, monogaman, od skora mali privrednik - sa Goricom osnivač nezavisne produkcije Super miš", detalj je iz biografije Dragana Ilića.

Gorica i Dragan prvi put na RTS-u


Poznati voditeljski par Gorica Nešović i Dragan Ilić prvi put će gostovati na Radio-televiziji Srbije sutra, u Jutarnjem programu koji će voditi Nataša Miljković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi