Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ko će dobiti frekvenciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 02. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Ko će dobiti frekvenciju


Kula - I pored toga što je Agencija za prvatizaciju još krajem decembra raskinula ugovor o privaticaziji Informativno -propagandnog centra “Kula” sa Draganom Jovanovićem, u čijem vlasništvu je ova kuća bila dve godine, Jovanović je tek ovih dana, na vanrednoj Skupštini IPC “Kula”, razrešen i dužnosti direktora.

Ugovor o privatizaciji IPC “Kula” - u čijem sastavu se nalazi lokalni list “Kulska komuna” i Radio “Kula” - sa Jovanovićem, novinarom i vlasnikom druge lokalne radio stanice u Kuli - Radio “Zenitom”, raskunut je zbog neispunjavanja obaveza.

Desetak zaposlenih u Informativno-propagandnom centru, koji tvrde da platu nisu primili punih godinu dana, kažu da je bilo krajnje vreme da se ugovor o privatizaciji poništi.Jovanović tvrdi da je sam rešio da se povuče - iako je uplatio dve rate od po 11 hiljada evra za IPC - jer nije očekivao da će imati toliko problema sa preduzećem koje je kupio.

- Tačno je da postoji dug prema radnicima koji je nastao u periodu od kada je IPC privatizovan, ali mnogi dugovi iz ranijeg perioda došli su na naplatu tek kada sam preuzeo firmu. Pored toga, javili su se i ozbiljni administrativni problemi, kao što je, recimo, činjenica da ovo preduzeće nije nikada registrovano za obavljanje radiodifuzne delatnosti, a već decenijama ima svoju radio stanicu - kazao je Jovanović i dodao da je to velika prepreka za funkcionisanje Radio “Kule”.

Svakako da je u ovom trenutku najspornije za obe strane kome će pripasti lokalna radio frekvencija, koju je Radiodifuzna agencija izdala na ime Radio “Zenita”, ali kao većinskog vlasnika Radio “Kule”.

Zaposleni tvrde da frekvencija mora ostati u Radio “Kuli”, dok Jovanović naglašava da će odluku o tome doneti RRA.

Antrfile : Mere za oporavak

Na vanrednoj Skupštini IPC “Kula” izabran je sedmočlani UO, kojim predsedava Željko Dvožak, a za novog direktora izabran je Đorđe Bojanić, dugogodišnji novinar iz Kule, koji je ujedno i privremeni zastupnik državnog kapitala. Kako saznajemo, prvi zadatak novog direktora će biti da sagleda finansijsku situaciju, kako bi se preduzele neophodne mere za oporavak ove kuće.

B. Baletić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi