Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Drugi kupac i niža cena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 02. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Drugi kupac i niža cena


Novi vlasnik Televizije Smederevo više nije konzorcijum na čelu sa Aleksandrom Vlajkovićem, već konzorcijum koji vodi Mane Zatezalo.

Prema podacima Agencije za privatizaciju, ni suma za koju je prodata TV Smederevo nije 42 miliona, već 38 miliona dinara. Šta se dogodilo od 29. januara kada je bila aukcija, nije poznato, ali ugovor sa kupcem TV Smederevo još nije potpisan.

Prema informacijama „Novosti“, ugovor sa najboljim ponuđačem nije potpisan u zakonskom roku, jer kupac „ne ispunjava uslove za privatizaciju“. Kupac je, kako saznaju „Novosti“, diskvalifikovan zbog, navodno, nepotpune dokumentacije. Posle zakonskog roka od osam dana od aukcijske prodaje lokalne televizije, konzorcijum Aleksandra Vlajkovića, čiji zastupnik je izlicitirao ovaj medij za 42 miliona dinara, nije potpisao ugovor.

Novi kupac Mane Zatezalo je, inače, bivši novinar gradske televizije, a na licitaciji u ime tog konzorcijuma nadmetao se Jovica Šešlak, nekadašnji direktor TV Smederevo. Zasad se ne zna i da li će drugoplasirani potpisati ugovor i postati vlasnik televizije.

Početna cena za TV Smederevo bila je tek 90.000 dinara, a minimum investicija je određen na dva i po miliona dinara. Dugovi su oko 13 miliona dinara.

J. Ilić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi