Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Krivična prijava protiv sveštenika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 02. 2010.

Izvor: Pres

Krivična prijava protiv sveštenika


Šabac - Policijska uprava u Šapcu podnela je krivičnu prijavu protiv sveštenika Bogdana Simanića, suvlasnika nedeljnika „Glasa Podrinja“, i protiv njega će biti pokrenut istražni postupak, najverovatnije zbog ugrožavanja sigurnosti, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije i Višem tužilaštvu u Šapcu.

Istražni postupak protiv Simanića biće pokrenut zbog pretnji koje je on u subotu posredno uputio novinarki Aleksandri Delić, dopisnici „Večernjih novosti“ iz Šapca, a preko honorarne dopisnice „Blica“ iz tog grada Tatjane Cvejić.

Simanićev postupak osudila je Eparhija šabačka kojom rukovodi vladika Lavrentije.

Delićeva je ranije ispričala da je od Simanića dobila posrednu pretnju da će joj on, čim je bude video, „polomiti kosti“. Ona je objasnila da su pretnje došle nakon što je ona objavila saopštenje Policijske uprave da je protiv Simanića podignuta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja u sopstvenoj firmi „teška“ 4,6 miliona dinara. Simanić je negirao optužbe.

A.G.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi