Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlasniku "Kurira" nova prijava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 01. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Vlasniku "Kurira" nova prijava


Beograd - Operativci Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa službenicima poreske policije, podneli su dopunu krivične prijave protiv vlasnika dnevnog lista "Kurir" Radisava Rodića.

U prijavi, dostavljenoj Višem tužilaštvu u Beogradu po kojoj se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, za isto krivično delo terete se i sinovi Aleksandar i Vukadin Rodić, kao i Aleksandra Simić.Oni se sumnjiče da su od marta 2000. godine do 10. avgusta 2009. godine Radisavu Rodiću omogućili da na štetu 15 preduzeća i banaka zaradi skoro milijardu dinara!

Radisav Rodić je osumnjičen za zloupotrebe u preduzećima u kojima je osnivač, direktor ili suosnivač. To su firme: "Ronako" iz Opova, "ABC Produkt", "Start info" i "Alpet" iz Beograda, ovlašćeni predstavnik preduzeća "Ronako sistems" iz Sjedinjenih Američkih Država, NIP "Glas", "Bravo šped", "Belege" iz Sopota, "ABC kompani", "ABC grading" i "Kurir net" iz Beograda, "Manami" iz Opova (uključujući "ABC produkt" i "Panpres") i "Glas javnosti" iz Beograda ("Pečat"). Aleksandar Rodić se tereti za pronevere u "GNET" DOO ("Glas" DOO) i "Belegu", čiji je i suosnivač i direktor. Vukadin Rodić se sumnjiči za zloupotrebe u "ABC kompani" i "Kurir net", čiji je direktor.

Njih trojica su Radisavu Rodiću omogućili da prisvoji 831.338.383 dinara, kao i "Ronako sistemu" iz SAD u čiju kasu se slilo 143.384.764 dinara. Aleksandra Simić je zloupotrebom direktorske funkcije u "ABC grading" omogućila Radisavu Rodiću da "zaradi" 8.836.300 dinara. Na taj način pričinjena je ukupna šteta od 983.559.447 dinara na teret beogradski "Parking servis", "Gradska čistoća", "Elektrodistribucija" i "Vodovod i kanalizacija". Tu su i "Telekom Srbija", Marfin banka, Komercijalna banka, Alfa banka i Kontinental banka.

Antrfile : zatvorsko lečenje

Radisav Rodić uhapšen je 27. oktobra 2009. godine zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja kao vlasnik preduzeća "Manami" 2001. godine protivpravno stekao nešto više od milion maraka. Za isto delo tereti se i nekadašnji direktor tog preduzeća Slavoljub Kačarević. Ubrzo je istraga proširena za još jednu zloupotrebu, a kako se tvrdi Rodić je sa Vekomirom Joksimovićem i Snežanom Jerinić podigao kredit od "Komercijalne banke" od 22 miliona dinara, koji nije vraćen. Rodić je jedno vreme bio u zatvorskoj bolnici, ali je zbog pogošanog zdravstvenog stanja prebačen na VMA.

V. N.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi