Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pokrenut stečajni postupak u Ibarskim novostima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 01. 2010.

Izvor: Danas

Pokrenut stečajni postupak u Ibarskim novostima


Kraljevo - Privredni sud u Kraljevu pokrenuo je stečajni postupak u informativnoj kući „Ibarske novosti“, u okviru koje rade regionalna televizija i Radio Kraljevo, a do pre nekoliko meseci je izlazio i lokalni nedeljnik „Ibarske novosti“.

Kako je agenciji Beta rečeno u kraljevačkom privrednom sudu stečaj je pokrenut na inicijativu Poreske uprave koja je i ustanovila da posle poništene privatizacije „Ibarske novosti“ za poreze i doprinose duguju pet miliona dinara, dok ukupan dug prema poveriocima iznosi oko 65 miliona dinara.

Osim duga državi, „Ibarske novosti“ duguju i naknade za frekvencije, neotplaćene kredite, kirije za poslovni prostor i pozajmicu svom bivšem vlasniku Ostoji Tegeltiji, kao i 16 neisplaćenih zarada radnicima. „Ibarske novosti“ su kao javno preduzeće privatizovane 2007. godine, kada ih je, za oko milion evra, kupio novosadski biznismen Ostoja Tegeltija, dok su imale više od stotinu zaposlenih radnika, a posle godinu dana, ugovor sa kupcem je raskinut i preduzeće dovedeno do propasti.

Od ukupno stotinak zaposlenih, broj radnika je značajno smanjen, a posle donošenja socijalnog programa i od preostalih 68 radnika njih 30 je uz otpremnine napustilo „Ibarske novosti“.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi