Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jovanović: tretiraju me kao kriminalca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 01. 2010.

Izvor: Blic

Jovanović: tretiraju me kao kriminalca


Podgorica - Istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici zatražio je od beogradskog Instituta za sudsku medicinu dodatno veštačenje povreda Dragana Radonjića, vozača Miodraga Mugoše, gradonačelnika Podgorice, iako je izveštaj podgoričkih veštaka ukazao je da Radonjić nije mogao da zadobije povrede 5. avgusta 2009. godine. Tim nalazom pala je optužnica protiv Mihaila Jovovića, zamenika urednika „Vijesti“, koga je tužilaštvo teretilo da je povredio gradonačelnikovog vozača.

Poslednja odluka istražnog sudije iznervirala je Mihajla Jovovića.

- Ne razumem zašto me tretiraju kao kriminalca, pa mora da se ponavlja veštačenje. Veštaci u Podgorici utvrdili su da vozač gradonačelnika Podgorice Dragan Radonjić nije tog dana zadobio povrede, što je mene isključilo kao krivca. Najbolje bi bilo da gradonačelnik Podgorice bude i tužilac - rezigniran je Mihajlo Jovović.

Skoro dva meseca posle incidenta u Bulevaru svetog Petra Cetinjskog u centru Podgorice Osnovno tužilaštvo je podiglo optužnice protiv zamenika urednika „Vijesti“ Mihaila Jovovića i sina gradonačelnika Podgorice Miljana Mugoše zbog nanošenja teških povreda.

Jovović je bio optužen da je povredio gradonačelnikovog vozača, da ga je „udario pesnicom, u kojoj je imao mobilni telefon ili diktafon, usled čega je Radonjiću trajno i u znatnoj meri oštećen mozak“.

Mugoša mlađi bio je optužen za nanošenja teških povreda zameniku urednika „Vijesti“ koga je udario u levo uho, pa je Jovoviću pukla bubna opna. Međutim, posle veštačenja lekarskog nalaza, optužnica protiv Jovovića je odbačena.

P. Z. V.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi