Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  MUP se izvinio Kuriru zbog Čede
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2010.

Izvor: Kurir

MUP se izvinio Kuriru zbog Čede


Beograd - Upućujemo izvinjenje fotoreporteru, novinaru i medijskoj kući Kurir ukoliko je došlo do propusta u radu policije koja je obezbeđivala Čedomira Jovanovića, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Na osnovu procene bezbednosnih službi i zbog ugroženosti predsednika LDP, u aprilu 2009. godine doneta je odluka o obezbeđivanju predsednika LDP, u čemu učestvuju i radnici MUP. Prema policijskom izveštaju, fotoreporter Kurira je te večeri odbio da se legitimiše i iz tih razloga je došlo do rasprave. Međutim, ukoliko se ispostavi da je ipak došlo do propusta MUP, mi ćemo reagovati - navode u policiji.

Na naše pitanje da li tri crna džipa i „audi“ koji su te noći voženi uz rotaciona svetla pripadaju MUP, u ministarstvu kažu: „Ne, to nisu naša vozila“, a na pitanje da li Jovanović plaća policijsko obezbeđenje, ističu:- Policiju Jovanović ne plaća, jer kao javna ličnost ima pravo na pratnju ukoliko je ugrožen. Ono što možemo da vam potvrdimo jeste da je lice s kojim se fotoreporter raspravljao pripadnik policije, kao i još dvojica, koji su te večeri bili s njim. Za ostale nismo nadležni.

Pored toga, u Ministarstvu navode da lica koja „prate“ Jovanovića nisu vrhunski specijalci, već da je reč o „ljudima iz sektora službe za bezbednost javnih ličnosti“.

Podsetimo, obezbeđenje Čedomira Jovanovića je pre pet dana nasrnulo na našeg fotoreportera koji je želeo da fotografiše lidera LDP kako pazari u elitnom butiku „Bos“ u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu. Oni nam do zaključenja ovog broja nisu uputili izvinjenje.

I. Š.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi